Active Education er den skolen som har tilbudt PT-utdanning på Bali lengst, og er av de mest populære valgene for deg som ønsker å studere personlig trener. Grunnen til at så mange velger Active Education handler i hovedsak om undervisningens høye kvalitet og kompetansen man sitter igjen med, men også om de flotte idretts- og treningsfasilitene man som Active Education student har tilgang til. At studiesenteret også ligger rett på stranden gjør det å studere med oss på Bali til en ekstra flott opplevelse, og sørger for at du får mest mulig ut av ditt opphold på denne fantastiske øyen. Velkommen til spesialisten på PT-utdanning på Bali!

FEM GRUNNER TIL Å VELGE PT1 MED ACTIVE EDUCATION PÅ BALI

 1. Internasjonal sertifisering av høy klasse: Sertifiseringen du får etter å ha gjennomført og bestått PT1-utdannelsen til Active Education er en av de mest komplette på markedet. I tillegg til at du får akkreditert 30 ECTS studiepoeng (European Credit Transfer System), får du internasjonal sertifisering gjennom EHFA (European Health and Fitness Association) både på deres Level 3 (Fitness Instructor) og Level 4 (Personal Trainer). 
 2. Oppføring i internasjonal database for Fitness Professionals: Active Educations PT1-utdanning kvalifiserer til oppføring av sine studenter i den internasjonale digitale databasen EREPS (Electronic Register for Exercise Professionals). Å være listet i denne databasen er et stort fortrinn for deg som sertifisert personlig trener, og viser at du har tatt en høyt annerkjent utdannelse med internasjonal godkjenning. 
 3. Du lærer av noen av de beste: Med Active Education er du sikret topp undervisning og faglig kvalitet av undervisere med lang erfaring. Vi benytter oss av høyt kvalifiserte forelesere og dyktige personlige trenere, som med sin ulike og sammensatte kompetanse er med på å gjøre PT1-utdanningen til Active Education relevant og praksisnær.
 4. Studiet er akademisk forankret: Det du lærer hos Active Education tar alltid utgangspunkt i seriøs og dokumentert forskning. Vårt samarbeid med høgskolen i Hedmark og andre vitenskapelige institusjoner sikrer deg at kunnskapen du tilegner deg alltid er oppdatert og dokumentert. 
 5. Optimalt læringsmiljø: Active Education har på alle sine studiesteder egne topp læringsfasiliteter med studiesenter, klasserom og praktiske treningsarenaer av topp klasse. Du studerer kun med studenter som er topp motivert og har samme interesse som deg for å lære av de beste. Active Education stiller krav til våre studenter for at du skal få maksimalt utbytte av PT-utdanningen din, og dette er en viktig grunn til at våre studenter gjør det godt når de går ut i jobb etter endt studie med oss. 

 

OM STUDIET

Studiet retter seg mot personer som har spesifikk interesse for idrett og helse og som i fremtiden ønsker å jobbe med tilrettelegging av trening og aktivitet for individ og grupper. Mange tar også dette studiet selv om de har bachelor i idrett fra før, da våre spesifikke emnekurs går på siden av disse.

Active Education har som mål at våre studenter etter endt utdanning skal ha tilegnet seg treningsfaglig styrke, ha god evne til å motivere, inspirere og samhandle med alle typer mennesker. Gjennom utdanningen skal studenten tilegne seg forståelse for problemstillinger knyttet til å planlegge, veilede, gjennomføre og evaluere profesjonell individuell trening og trening i grupper.

Studiet er inndelt i 2 emner med separate vurderingskriterier:

I bunnen ligger "Grunnleggende anatomi og aktivitetsfysiologi" (10 sp.) som i all hovedsak har teoretisk undervisning og gruppearbeid. Videre vil "Fitnessinstruksjon og Personlig Trening" (20 sp.) danne overgangen til den praktiske delen av studiet, selv om også dette emnet har en del teori - særlig i fht. den pedagogiske delen. 

 

Oversikt over noen av undervisningsemnene på PT1:

 • Bevegelsesapparatets bygning og funksjon
 • Grunnleggende emner fra celle- og vevslære
 • Biomekanikk
 • Det kardiorespiratoriske system
 • Hjerte- og lungeredning
 • Hormonsystemet
 • Energimetabolismen
 • Nerve- muskel og kraftutvikling
 • Treningslære
 • Treningsplanlegging og programlegging
 • Spotting og praktisk instruksjonsteknikk
 • Teoretisk og praktisk styrketrening, utholdenhetstrening, bevegelighetstrening og alternativ trening.
 • Screening og testing
 • Prestasjons- og idrettspsykologi
 • Kommunikasjon, coaching og pedagogikk
 • Salg, service og kundeoppfølging, 
 • Med mer...

 

OPPTAKSKRAV

Studiet har kun generell studiekompetanse som opptakskrav, men passer også for deg som har grunnstudium idrett eller bachelor fra før. Du kan også ta dette studiet selv om du ikke har generell studiekompetanse, men du vil da ikke få studiepoeng fra høgskolen i Hedmark og heller ikke rett til støtte fra Lånekassen (PT-sertifiseringen er den samme om du har generell studiekompetanse eller ikke).

 

KOMPETANSE OG VIDERE STUDIEMULIGHETER

Fullført studie kvalifiserer for oppgaver som innebærer arbeid med personlig trening i frivillig, offentlig og privat sektor. Studiet gir deg en internasjonal sertifisering som er godkjent av Elixia, Spenst, SATS, EVO og andre treningssenterkjeder, noe som gjør at du stiller sterkt når du skal søke jobb som PT etter endt utdanning.

Studiets akademiske forankring og krediterte studiepoeng (ECTS) gir også muligheten for å bruke studiepoengen videre som frie studiepoeng i en bachelorgrad (må søkes om). ECTS står for European Credit Transfer System og er et felles europeisk system for å beskrive arbeidsbelastning i studieprogrammer slik at det er mulig å sammenligne på tvers av landergrenser. 

Som en av få skoler i Norge er Active Education også akkreditert av European Health and Fitness Association (EHFA) både på Level 3 (Fitness Instructor) og Level 4 (Personal Trainer). 

Som del av våre standarder og vurderingskriterier for sertifisering som PT, utsteder vi ditt sertifiseringsbevis på engelsk med emnebeskrivelser EHFA-akkreditering og ECTS-omfang oppsumert, noe som letteregjør kommunikasjon rundt din kompetanse i en søkerprosess uavhengig av hos hvem og i hvilket land du søker på jobb.

Ønsker du å supplere din PT-kompetanse med ytterligere studier, anbefaler vi vårt studie i Ernæring og kostholdsveiledning. Dette studiet er på 30 studiepoeng, og sertifiserer deg som Kostholdsveileder, noe som er en svært ettertraktet kompetanse - særlig i kombinasjon med kunnskap om trening og helse. Råd om ernæring og kosthold er noe du får mange spørsmål om som PT, og kompetanse innen dette området er med på å skille deg fra mange andre personlige trenere på markedet.

Ønsker du å bygge videre med en fordypningsstudier innen personlig trening, anbefaler vi vårt studie PT2 på 30 studiepoeng. Du kan lese mer om dette studiet HER.

 

UNDERVISNINGSDATOER

Du kan velge om du vil ta PT1 på Bali om høsten eller våren. Et semester starter med nettbasert undervisning som du gjør hjemmefra 3-4 uker før avreise til Bali, og deretter med 14 ukers opphold på studiestedet. Du kan se oversikt over reisedatoer på våre websider HER.

  

PENSUMLISTE 

Active Education ikke har bøker til salgs (bortsett fra våre egne digitale kompendier som du mottar elektronisk). Hvis du ikke har velassorterte bokhandler i nærheten av der du bor, anbefaler vi deg å bestille bøkene på nettbokhandler som akademika.no, norli.no eller haugenbok.no. Pensumlisten oppdateres ca. 2 måneder før studiestart. 

Obligatorisk litteratur: 

 • Gjerset, A. m.fl: Treningslære. Oslo, Gyldendal forlag. Link
 • Raastad, T. m.fl.: Styrketrening - i teori og praksis. Oslo, Gyldendal forlag. Link
 • Abrahamsen, A. m.fl: Personlig trener - Hvordan rekruttere, trene og utvikle gjennom coaching. Link
 • Active Education: Kompendium i anatomi og biomekanikk (deles ut digitalt)
 • Active Education: Kompendium i fysiologi (deles ut digitalt)
 • Artikler som deles ut gjennom studiet vil også være del av pensum til eksamen. 

Anbefalt litteratur:

Dette er litteratur som ikke er obligatorisk å kjøpe, men som vi sterkt anbefaler som støttelitteratur: 

 • Delaviér, F.: Strength training anatomy. US, Human Kinetics. Link
 • Visible Body: Muscle premium anatomiprogram for PC eller Mac: Link
 • Visible Body: Skeleton premium anatomiprogram for PC eller Mac: Link
Til toppen