Spørsmål og svar

Her finner du en oversikt over de vanligste spørsmålene vi får. Skulle du ikke finne svar på det du lurer på, kan du til enhver tid sende oss en henvendelse via vårt kontaktskjema HER. Bruk gjerne vår livechat eller ring oss på 4030 2222 i vår åpningstid på hverdager. 

 

Hva koster det å studere med Active Education?

Oversikt over kurs- og studieavgift finner du i vår studiekalender HER

Hvilke opptakskrav er det for å studere med Active Education?

Flere av våre studier og kurs er åpne for alle. Ønsker du å ta studiepoengsgivende utdanning tilbudt av høgskolen i Hedmark i samarbeid med Active Educatio (og få rett til støtte fra Lånekassen) må du ha generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå. Mer informasjon om opptakskrav finner du HER

Kan jeg studere med dere selv om jeg ikke har generell studiekompetanse?

Ja, på enkelte av utdanningene kan du det. Sertifiseringene er de samme selv om du tar studiet uten studiekompetanse/realkompetanse, men du får ikke studiepoeng eller støtte fra Lånekassen. 

Hva er gjennomsnittsalderen for Active Educations studenter?

Active Education har studenter i alle aldre. Hovedandelen er mellom 20-40 år, men vi har også flere som kommer rett fra videregående, samt mange som er godt voksne. Aldersspredning er beskrevet som en viktig del av vårt gode studiemiljø, der personer med varierende bakgrunn og erfaring møtes med en felles interesse for trening og helse. 

Får jeg støtte fra Lånekassen når jeg studerer med Active Education?

Studiene som høgskolen i Hedmark tilbyr i samarbeid med Active Education og som har omfang på 30 studiepoeng eller mer kvalifiserer til støtte fra Lånekassen. Dette forutsetter opptakskrav som du kan lese mer om HER

Kompetansekurs med kortere varighet, samt intensivstudier gir ikke rett til støtte fra Lånekassen. 

Er studiene på norsk?

Active Education benytter seg av forelesere og kompetansepersoner hovedsaklig fra Norge, Sverige og USA. Undervisningsspråket er hovedsaklig på norsk eller svensk, med enkelte emner og leksjoner på engelsk. 

Hvor får jeg tak i pensumlitteratur?

Hvert studie har en egen pensumliste, og hver bok har en link til en nettbokhandel. Bøker som skal benyttes på studiet må kjøpes inn av den enkelte student før studiestart. 

Hvor store er klassene?

Klassestørrelse kommer an på type undervisning. På praktiske økter jobber vi mindre grupper på 10-25 studenter, mens det i teoretiske økter kan være +50 studenter. 

Når kan jeg søke om støtte fra Lånekassen? 

Du må vente med å søke Lånekassen inntil du får informasjon fra oss om hvordan du skal gå frem. Du mottar en egen veiledning på dette ca. 3 måneder før studiestart. 

Hvem velger å studere med Active Education?

Active Education er for de som ønsker seg en best mulig utdannelse innenfor trening, kosthold og helse. Vi har mange som utdanner seg til personlig trener eller kostholdsveileder, men også mange helt vanlige personer i alle aldre som tar ett eller flere av våre kortere kompetansekurs for egen interesse. 

Får jeg konkurransepoeng dersom jeg tar et semester med dere? 

Fullført 30 studiepoeng gir 1 tilleggspoeng. 60 Studiepoeng gir 2 tilleggspoeng. 2 tilleggspoeng er maks selv om du har mer enn 60 studiepoeng eller har folkehøgskole og/eller militær-/siviltjeneste i tillegg.

Ta kontakt!

Postadresse

Postadresse

Snakk med oss

Følg oss på: