Å jobbe som PT gir deg en spennende og sosial hverdag. Men hvor mye tjener du egentlig i PT lønn?

Som personlig trener får du ikke bare et spennende og meningsfylt yrke, men det gir deg også muligheten til å tjene godt. En PT lønn er ikke fastsatt, men velger du riktig utdanning og har en målrettet og dedikert innsats, vil du etter hvert kunne jobbe deg opp til å få en årslønn på godt over en halv million.

Velg riktig treningskjede

Hvor mye man får i PT lønn avhenger av flere faktorer. Først om fremst handler det om hvor lenge du har jobbet i bransjen. Jo lengre erfaring du har som PT, desto høyere timelønn får du. Samtidig har de ulike treningskjedene ulike lønns- og bonusordninger.

Det er som regel ikke store forskjell mellom kjedene, men det kan være lurt å ta en titt på hva en PT lønn ligger på før du velger arbeidssted. Da vet du allerede fra starten om du har konkurransedyktige vilkår og mulighet til å gradvis øke lønnen.

Vi i Active Education har gjort noen beregninger på hva en PT lønn på de største treningskjedene ligger på. Våre resultater viser at du selv ved en deltidsstilling der du bare jobber 5 timer om dagen, vil tjene over 300.000 kroner i året. Øker du da til 8 timer med tilsvarende lønn, betyr dette en PT lønn på i underkant av 550.000 kroner i året.

Nyutdannet

Det er likevel verdt å merke seg at det kan ta litt tid før man kommer seg opp på dette nivået. Som nyutdannet vil man ikke ha en PT lønn på dette nivået. Som PT blir du betalt per faktiske time du har kunder, man får ingen fast timelønn ved å være på senteret.

Du er derfor avhengig av å ha nok kunder for å få en PT lønn som man kan leve godt på. For mange innebærer dette en krevende periode i starten hvor man samler seg en kundebase. Innsatsen som legges inn i starten vil avgjøre hva din PT lønn blir i fremtiden. Også her er det store forskjeller hva gjelder erfaringer. Noen bruker lang tid på å skaffe seg kunder, mens andre klarer å skaffe en levedyktig lønn som PT med en gang. Det gjelder med andre ord å ha stor motivasjon og pågangsmot for lykkes.

Jobbmuligheter

De fleste som ønsker seg en karriere som PT gjør dette på bakgrunn av en lidenskap for trening. Man må ha et brennende engasjement og en livsstil som passer når man velger denne yrkesveien. Derfor er ikke hva man får i PT lønn det viktigste kriteriet for mange av de som søker seg inn på studiet.

Fordelen med en karriere innen personlig trening er likevel at man så og si er garantert jobb. Personlig trener er i dag den mest etterspurte kompetansen innen helse- og treningsbransjen. Velger du rett skole og har den rette motivasjonen, ligger derfor alt til rette for at du skal få deg en PT lønn du kan leve godt med.

Ønsker du å vite mer om våre studieløp? Ta en titt på hjemmesiden vår eller kontakt en av våre dyktige veiledere.