Active Education tilbyr utdanning innen trening for deg som ønsker en komplett PT utdannelse, eller deg som kun ønsker å bli bedre kjent med PT-rollen.

Med en PT utdannelse hos oss får du:

 • Et godt fagmiljø
 • En komplett utdannelse
 • Garanterte jobbmuligheter

En hverdag som PT er svært sosial. Derfor lønner det seg å være glad i mennesker om du ønsker å ta denne karriereveien. Du møter mange ulike mennesker i løpet av en dag – alle med ulike behov. Tilpasningsdyktighet og stå-på vilje er viktige egenskaper for å mestre en hverdag som personlig trener.

Populært studie

Treningsbransjen er i sterk vekst, noe som har gjort en utdanning som personlig trener mer attraktivt enn noen gang. Konkurransen på markedet er hard, derfor kreves det i dag mer av deg i PT-rollen for å lykkes i bransjen. Det betyr igjen at du bør velge en PT utdannelse som gir deg den faglige kompetansen og bredden du trenger for å skille deg ut i mengden.

En PT utdannelse hos Active Education er et naturlig valg for deg som brenner for trening og kosthold. Vi er en av de største utdanningene for personlige trenere i Skandinavia. Det gjør oss til en viktig bidragsyter når det gjelder utvikling og kompetanseheving i treningsbransjen. Med en PT utdanning hos oss er du sikret en oppdatert og ettertraktet kompetanse med nær tilknytning opp mot treningskjedene.

Aktiv hverdag

Som personlig trener er ingen dager identiske. Arbeidsdagen består av mange spennende og varierte oppgaver, tilpasset den enkelte kunde. Noen kunder ønsker å forbedre helsen og komme i aktivitet, andre jobber mot konkrete mål som å styrke enkelte muskelgrupper. I løpet av en arbeidsuke vil du jobbe med mange ulike mennesker med like varierte treningsmål.

Vanlige oppgaver kan være:

 • Klargjøre mål og forventninger
 • Planlegge og tilpasse treningsprogram
 • Instruere og veilede
 • Gi råd om kosthold og ernæring
 • Justere og evaluere treningsprogram
 • Markedsføring og utvikling av egen kundeportefølje

Med en solid PT utdannelse er du rustet til å møte hverdagen på treningsstudioet. Her kan du enten holde individuelle timer eller gruppetimer i en en treningsform du brenner for. Men PT rollen er ikke bare begrenset til treningssenteret. Du kan også arrangere treningsturer og andre treningsarrangementer rundt om i Norge eller utlandet. Som PT har du med andre ord store muligheter til å forme din egen arbeidshverdag.

Komplett PT utdannelse

Med vårt studie Årstudium PT får du en komplett PT utdannelse. Studiet er tilrettelagt for deg som elsker en hektisk hverdag, og kombinerer nettbaserte studier med fysiske treningssamlinger. Gjennom vår elektroniske læringsportal har du tilgang til alt studieinnhold – hvor og når det måtte passe deg.

To ganger i halvåret samles klassen til egne treningssamlinger, alle på 4 dager hver gang. Samlingene foregår i Oslo og inkluderer praktisk undervisning og eksamener. I løpet av studiet vil du få innsikt i emner som bevegelsesapparatets bygning og funksjon, nerve- og muskelsystemet, teoretisk og praktisk styrketrening, ernæring, idrettspsykologi, pedagogikk, kommunikasjon – og mye mer. Du kan lese mer om studiet vårt her.

Studiet gir deg 60 studiepoeng, har en varighet på et år og dekker det nasjonale kompetansekravet. Dersom du ønsker en komplett PT utdannelse som gir deg alt du trenger for å lykkes i rollen som PT, er dette studiet for deg.

Søk PT utdannelse hos Active Education i dag

Ønsker du å bli PT? Hos Active Education får du en PT utdannelse med inngående kunnskap om trening og faglig høy kompetanse. Våre studier er et samarbeid med Høgskolen i Innlandet. Mens Høgskolen i Innlandet har det faglige og studieadministrative ansvaret med gjennomføringen av utdanningen, har Active Education den løpende kontakten og oppfølgingen av studentene opp mot treningsbransjen.

I tillegg til årsstudium PT, tilbyr vi også følgende studier:

 • Personlig trener BASIS
 • Personlig trener FLORIDA
 • Kosthold og coaching

Alle studier er underlagt de nasjonale kravene til PT rollen samt kvalifikasjonsrammeverket i høyere utdanning. Det som skiller vår PT utdannelse fra andre idrettsutdanninger er den tette oppfølgingen og tilknytningen til bransjen. Her får du ikke bare tradisjonell klasseromsundervisning, men en aktiv studiehverdag med stor variasjon og interaksjon mellom studenter og forelesere. Denne oppbyggingen av studiet gjør at vi kan tilby deg garanterte jobbmuligheter etter endte studier.

Drømmer du om en PT utdannelse? Meld deg på et av våre studier i dag, eller kontakt oss på mail eller telefon + 47 403 02 222 dersom du har spørsmål.