PT-markedet er i dag et marked som vokser raskt, og bare i Sats Elixia manglet de i 2017 rundt 150 personlige trenere. Samtidig stilles det også høyere krav til både PT utdanning og de som skal utfylle PT-rollen etterhvert som interessen og behovet øker.

Dette betyr at vi har behov for trenere med en solid fagkompetanse samt en nøkkelegenskap der en er tilpasningsdyktig og kommer godt overens med de aller fleste mennesker. PT-yrket er et yrke med høy konkurranse og det er de som virkelig vil og har stå-på vilje som får det til.

Sosialt yrke

Har du en drøm om å bli personlig trener? Som personlig trener motiverer du andre mennesker til å nå treningsmålene sine. Dette innebærer at du både fungerer som veileder under treningsøkter samt legger opp til et treningsprogram tilpasset den enkelte kunde. For å lykkes i rollen som PT er det derfor essensielt at du har interesse for både mennesker og trening.

Ønsker du en aktiv jobbhverdag med treningsglede der du hjelper folk å nå sine mål, er kanskje dette den rette jobben for deg. Med en PT utdanning hos Active Education, får du den kompetansen og treningsgleden du må ha for å lykkes som PT. Vi kan tilby en ledende PT utdanning, og våre studenter er høyt ettertraktet i treningsbransjen på grunn av kvaliteten på våre studier.

Varierte arbeidsoppgaver

Som PT får du en variert arbeidsdag med ulike aktiviteter hver dag. Kunder på et treningssenter er i ulike faser av sin treningsreise, noe som gjør at du hele tiden forholder deg til varierte aktivitets- og treningsmål. Noen ønsker å komme i bedre form og bedre helsen, mens andre ønsker å nå konkrete resultater med sin personlige fysikk.

Vanlige arbeidsoppgaver er:

  • klargjøre mål og forventninger
  • Planlegge og skreddersy treningsprogram
  • Gi råd om kosthold og ernæring
  • Justere og evaluere treningsprogram
  • Markedsføring og utvikling av egen kundeportefølje

Som PT kan du holde både privattimer, gruppetimer, treningsreiser samt andre treningsarrangementer. Noe som gjør yrket såpass spennende er at du har store muligheter til å forme egen arbeidshverdag – med akkurat de aktivitetene du brenner for. For å mestre de ulike arbeidsoppgavene er det viktig at du har en PT utdanning i grunn som gir deg inngående kunnskap om trening og ernæring.

Ta din PT utdanning gjennom Active Education

Ved å velge ”Årsstudium PT” får du en komplett PT utdanning på 60 studiepoeng, fordelt over ett år med fire utdanningssamlinger i Oslo og én uke med praksis. Resten av studiet skjer over nett, noe som gir deg muligheten til å studere når du vil. Studiet har oppstart hver høst.

Det kan være viktig å få med seg at fra  1. Januar 2019, vil de sentrale treningskjedene kreve at alle nyutdannede har fullført en PT utdanning på minimum ett år før de kan ansettes. Det betyr studiene som tidligere gikk over et halvt år ikke lenger er tilstrekkelige. Med vår PT utdanning vil du derimot oppfylle alle nasjonale krav.

En av våre utdanninger innen trening er perfekt for deg som har et sterkt ønske om å lykkes som personlig trener. I løpet av utdanningen vil du lære om alt fra hvordan kroppen og musklene fungerer på cellenivå til hvordan og hvorfor ulike treningsøvelser belaster ulike muskler. Du vil også få testet deg i rollen som personlig trener på dine klassekamerater.

PT utdanning på ulike nivåer

Er du derimot bare interessert i trening og nysgjerrig på PT-rollen, men ikke vil bruke et helt år på utdanningen, kan vi også tilby et kurs vi kaller for ”Personlig Trener Basis”. Studiet gir deg 30 studiepoeng, hvor oppstart skjer hver høst og vår. Dette er et effektivt studie som går over et halvt år og består av nettbasert teori, to undervisningssamlinger i Oslo samt en uke med praksis. Dette kan være ideelt for deg som ønsker å ta PT utdanningen mest for kunnskapens skyld, eller lurer på om PT-yrket er noe for deg.

Ønsker du å videreutdanne deg etter fullført basiskurs, kan du gå videre med et halvårsstudium i ”Kosthold og Coaching”, som er identisk med del 2 i PT-årsstudium. Også her holder vi samlinger i Oslo samt nettbaserte studier. Kurset gir deg den siste delen som kreves for å dekke kompetansekravet for en PT utdanning i Oslo og i Norge.

Du kan ta en nærmere titt på alle våre studier her. Nå dine mål, og ta en PT utdanning hos oss i dag!