Vår populære utdanning i Florida kan gjennomføres som et frittstående semester (30 sp.) eller som del av et komplett Årsstudium PT (60 sp.). En fantastisk mulighet til å kombinere seriøs utdanning med reise og opplevelser i USA. Studieoppholdet er godt tilrettelagt og vi ordner både flybillett, bosted og alt du trenger for et fantastisk opphold!

De fleste av våre studenter gjennomfører komplett Årsstudium Personlig Trener, og oppholdet i Florida gjennomføres i det første halvåret av dette årsstudiet. Når du starter årsstudiet vil du altså gjennomføre oppholdet i Florida i løpet av de første månedene av utdanningen, og du kan se datoer for dette første halvåret i nedtrekksmenyen under.

Når du er tilbake i Norge og ferdig med det første halvåret blir du automatisk overført til andre halvår som gjennomføres nettbasert med samlinger i Oslo, og du kan lese mer om innholdet i dette andre halvåret på studiesiden til Kostholdsveileder.

OM UTDANNINGEN

Studiet gjennomføres i to deler:

 • Først gjennomføres 8 uker nettbasert undervisning som du følger hjemmefra. Denne delen dekker emnene anatomi, biomekanikk, fysiologi og treningslære.
 • Så reiser du sammen med de andre studentene i en organisert fellesreise til Florida, USA. Gjennom oppholdet på 8 uker får du et tilrettelagt opplegg med tett oppfølging av både norske ansatte fra Active Education og amerikanske forelesere ansvarlig for undervisningen i PLUSSdelen av studiet.
 • Etter retur til Norge avsluttes studiet på den elektroniske læringsportalen (nettbasert), der innlevering av praksisrapport har frist 3 uker etter retur fra USA.
 • Samlet varighet på studiet er i overkant av 5 måneder.

DYKTIGE LÆRERE OG GOD OPPFØLGING

Våre forelesere er kjent for å være blant de ypperste innen sine fagfelt, og vår høye undervisningskvalitet er en av hovedgrunnene til Active Educations status og popularitet. Vi jobber hver uke hardt for å gi alle studenter best mulig oppfølging og sikre optimalt læringsutbytte for den enkelte.

Studiehverdagen og det sosiale

Det sosiale er en viktig del av å studere med Active Education i Florida. Vi er opptatt av samhold og fellesskap også utenfor skolen, og det er ofte felles middager, treningsøkter eller andre arrangementer. Alle våre studenter bor på samme sted, noe som skaper trygge og gode sosiale rammer også «hjemme».

UTFLUKTER OG OPPLEVELSER

Florida har fantastisk mye å by på. Orlando – som er byen vi holder til i – kalles «The entertainment capital of the world», og her finner du alle de kjente fornøyelsesparkene med attraksjoner som Sea World, Universal, Disney, Epcot og mange mange flere. Det er  også bare en kort kjøretur til kysten på begge sider av Orlando, og studentene reiser også ofte på helgeturer til Key West, Miami eller andre steder i delstaten.

REISE OG FLYBILLETT

Det er enkelt å komme seg til Orlando med fly, og som student med oss har du valget mellom å ordne din egen flybillett eller bestille plass på vår arrangerte fellesreise. Vi arrangerer fellesreise med flyavgang fra Gardermoen, og dette er et populært tilbud som de fleste av våre studenter benytter seg av. Reiser du med fellesreisen har du fordelen å reise sammen med de du skal studere med, og du blir også møtt av våre ansatte på flyplassen i Orlando og fraktet i buss til leilighetshotellet.

BOSTED

Du kan velge å ordne eget bosted hvis du ønsker det, men de fleste av våre studenter velger å bo på studenthotellet. Vi samarbeider med Extended Stay America, som er en kjede av leilighetshoteller med god standard og sikkerhet. Alle rommene har kjøkken med kjøleskap og kokemuligheter, og det er fine fellesarealer med utendørs svømmebasseng og grillområde, med mer.

HVA KOSTER DET?

I tillegg til studieavgiften må du beregne kostnader til flybillett, bosted, etc. Vi har laget en oversikt over de viktigste kostnadsdriverne som gjelder for oppholdet i Florida i listen under (merk at prisene er omtrentlige og basert på dagens valutakurs og lokale priser. Den faktiske kostnaden kan bli noe lavere eller høyere enn i oversikten under):

 • Budsjett Florida
  • Administrasjonsgebyr: kr. 2 500,-
  • Studieavgift: kr. 62 900,-
  • Flybillett: kr. 8 000,-
  • Bosted: kr. 20 000,-
  • Leiebil: 10 000,-
  • Forsikring: ca. 2 500,-
  • Pensumbøker: kr. 3 000,-
  • Visum: kr. 5 000,-

Merk at alle priser er omtrentelige og avvik kan oppstå i betydelig grad basert på endrede lokale priser og valutakurs.

Lommepenger  er utelatt fra det generelle budsjettet, da dette er svært individuelt og varierer fra student til student.

DELBETALING

Som Active Education-student kan du velge å delbetale studieavgiften (kr. 62 900,-) over 24 måneder helt rentefritt gjennom SVEA Finans. Dette er et unikt tilbud til våre studenter som gir deg fleksibilitet i betalingen uten at det fordyrer studiet i særlig grad. Om du trenger ytterligere fleksibilitet kan du velge å dele opp betalingen over 36 eller 60 måneder, men med lengre løpetid påløper også renter.

STØTTE FRA LÅNEKASSEN

Du har rett til både basisstøtte fra Lånekassen for denne utdannelsen. Hvor mye du får avhenger av om du velger høst- eller vårsemesteret, da støttbeløpet er noe høyere for våren pga. Stortingets vedtak om opptrapping av utdanningsstøtten til 11 måneder. Dette gir utslag i basisstøtten som dermed fordeler seg slik:

 • Støtte fra Lånekassen
  • Støtte for høstsemesteret:
   • Basisstøtte kr. 55 100,-
  • Støtte for vårsemesteret:
   • Basisstøtte kr. 66 120,-