Har du et ønske om å studere idrett uten å ta en hel grad? Har du lyst til å lære om kroppens funksjoner og om hvordan trening og kosthold henger sammen? Har du noen gang hatt et ønske at jobbhverdagen din skal bestå av fysisk aktivitet? Da kan et av våre PT-studier være noe for deg!

Hvorfor studere idrett
Å studere idrett kan være givende. Ved å ta personlig trener utdanning gjennom Active Education vil vi gå gjennom idrettslige fag der du blant annet vil lære om hvordan idrettsutøvere trener for å oppnå bedre resultater. Du vil lære om emner som restitusjon, treningsmengde, kosthold og ernæring i forhold til fysisk trening, coaching og mer. Vårt studie er et studievalg du vil få mye igjen for. 

Våre studier

Uansett om du bare er nysgjerrig på det å studere idrett og fysisk helse eller har et sterkt ønske om å bli PT, passer alle våre studier for deg. Vi kan tilby:

  • Årsstudium PT: Dette er vår mest populære utdanning, med oppstart høsten 2018. Gjennom dette kurset vil du få en komplett utdanning som dekker det nasjonale kompetansekravet for personlige trenere. Kurset går over 1 år, og ved fullført kurs vil du også oppnå 60 studiepoeng gjennom Høgskolen i Innlandet (forutsetter at du har generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå). I løpet av dette studiet vil du blant annet lære om kroppens funksjoner og bevegelser til cellenivå til kroppens næringsbehov. Dette kurset inkluderer også en 3-ukers veiledet praksis, der du vil få muligheten til å jobbe på et treningssenter du allerede har vært medlem av eller får tildelt en praksisplass hos oss. Dette er et spennende kurs som  både forbereder deg på og gir deg en smakebit av rollen som personlig trener. Dette kurset passer også for deg som kun ønsker en grunnleggende innføring i det å studere idrett uten at du behøver å gå videre i en PT-jobb etter endt studie. 
  • Personlig trener BASIS: Dersom du ønsker å studere idrett, men ikke ønsker å knytte deg til et helt år med studier, kan vi tilby dette kurset som vil gi deg en effektiv PT-utdannelse eller en kortere innføring i hvordan det er å studere idrett. Her vil du også kunne finne ut av om PT-rollen er noe for deg. I løpet av dette studiet vil du blant annet studere treningslære som gir deg kunnskap og ferdigheter innen et bredt utvalg av treningsformer, og du vil lære om emner som biomekanikk, fysiologi og anatomi. Du vil også få en innføring i hvordan det er å være i PT-rollen. 
  • Personlig trener FLORIDA: Ønsker du å studere idrett og reise samtidig? Hos oss har du også muligheten til å ta Personlig Trener Basis-kurset i Florida. Her vil du lære av de beste norske og amerikanske foreleserne innen treningsbransjen i tillegg til at du vil få muligheten til å reise og bli kjent med andre medstudenter som deler den samme interessen om idrett og fysisk helse. 

Hvorfor bør du velge Active Education dersom du ønsker å studere idrett?

Dersom du ønsker en kortsiktig mulighet til å studere idrett med en langsiktig effekt, bør du velge et av våre kurs. Vi er en av Europas ledende skoler innen utdanning i treningsbransjen. Her har vi noen av de beste foreleserne i tillegg til solide studier som gir deg akkurat det du trenger for å lykkes i en jobb innenfor trening. Vi har et mål om å være førstevalget for dyktige og motiverte studenter, og dette blir vi ved å tilby en faglig tyngde og kompetanse i tillegg til inspirerende studier. 

Søk i dag før plassene fylles opp!