Nå kan du ta vår mest komplette PT-utdanning i Florida, USA! Årsstudium i personlig trening dekker det nasjonale kompetansekravet, og er et naturlig valg for deg som ønsker å lykkes som personlig trener både i Norge, EU og USA.

 • Varighet på 1 år
 • 60 studiepoeng (Høgskolen i Innlandet)*
 • Lånekasse-støtte på opptil 128.887,- kroner**
 • Mulighet for nedbetaling av studieavgiften gjennom SVEA Finans
 • Nettbasert teori som du ser når det passer deg
 • 8 uker i fantastiske Florida-USA i første halvår
 • 2 undervisningssamlinger á 4 dager i Oslo i andre halvår
 • Markedets mest komplette sertifiseringer:
 • Certified Nutrition Coach (AEC L4)
 • Certified Advanced Personal Trainer (AEC L5)
 • Certified Weight Management Specialist (AEC L5)
 • Studieavgift på kr. 64 900,- første halvår og 49 900,- andre halvår
 • Merk at administrasjonsgebyr på kr. 2500,- tilkommer ved påmelding.

INNHOLD

Dette studiet gjennomføres på samme måte som vårt ordinære Årsstudium PT, men har i tillegg et 8 uker langt studieopphold i Florida i første halvår av studiet. I Florida vil du få undervisning av amerikanske og norske forelesere ved Active Educations skole i Orlando. I tillegg til sertifiseringene du får gjennom Active Education, får du i denne utdanningen også muligheten til å ta en ekstra eksamen gjennom National Academy of Sports Medicine (NASM). Denne eksamen er valgfritt å ta, men er særlig attraktivt for deg som ønsker å skille deg ut med din kompetanse eller som ønsker å jobbe i USA.

FLYREISE OG BOSTED I FLORIDA

Studentkullet reiser sammen på en felles flyreise til Florida, og blir tatt i mot på flyplassen i Orlando av våre dyktige ledere og ansatte. Etter en kort busstur fra flyplassen sjekker vi inn på leilighetshotellet der studenter og ansatte bor. Flyreise og bosted i Florida betales av den enkelte, men ordnes av Active Education så du slipper å tenke på dette.

Hva koster OPPHOLDET I FLORIDA?

I tillegg til studieavgiften må du beregne kostnader til flybillett, bosted, etc. Vi har laget en oversikt over de viktigste kostnadsdriverne som gjelder for oppholdet i Florida i listen under (merk at prisene er omtrentlige og basert på dagens valutakurs og lokale priser. Den faktiske kostnaden kan bli noe lavere eller høyere enn i oversikten under:

 • Budsjett PT Pluss/Florida
  • Administrasjonsgebyr: kr. 2 500,-
  • Studieavgift: kr. 62 900,-
  • Flybillett: kr. 8 000,-
  • Bosted: kr. 20 000,-
  • Leiebil: 10 000,-
  • Forsikring: ca. 2 500,-
  • Pensumbøker: kr. 3 000,-
  • Visum: kr. 5 000,-

  Merk at alle priser er omtrentelige og avvik kan oppstå i betydelig grad basert på endrede lokale priser og valutakurs.

Lommepenger  er utelatt fra det generelle budsjettet, da dette er svært individuelt og varierer fra student til student. Man kan holde levekostnadene på et lavt nivå hvis man ønsker det. Mat og drikke er generelt rimeligere enn i Norge, og alle leilighetene har kjøkken og kjøleskap slik at man kan lage alle måltider hjemme.

FRITID OG REISER

Selv om det er hektiske undervisningsuker under oppholdet i Florida, er vi også opptatt av å legge til rette for at du som skal student skal få anledning til å reise og oppleve det Florida og USA har å tilby. Det er derfor fri hver helg, og vi har i tillegg én hel uke fri midt i oppholdet.

NETTBASERT OG FLEKSIBEL UNDERVISNING

All teoriundervisning før og etter oppholdet i Florida gjennomføres nettbasert, med videoforelesninger og interaktive oppgaver på vår elektroniske læringsplattform. En vanlig undervisningsuke når du er i Norge består av ulike videoforelesninger (avhengig av tema) og tilhørende oppgaver, og disse leksjonene ser du når det selv passer deg og du er således ikke låst til noen faste tider. Det eneste du må passe på er at du får sett alle forelesninger og gjennomført de obligatoriske oppgavene før hver samling. Vi legger opp til tett dialog og kommunikasjon på læringsplattformen, og det er både lærerstyrte og studentinitierte diskusjoner ukentlig. Dette er et viktig bidrag til økt forståelse og en god måte å diskutere det faglige med både medstudenter og forelesere.

HØY ANDEL PRAKTISK UNDERVISNING

Årsstudium PT har høy praksisandel for de som gjennomfører i Norge, men andelen praktisk undervisning er enda høyere i USA, først og fremst takket være det 8 langer studieoppholdet i Florida. Gjennom dette oppholdet er det hovedsakelig praktisk undervisning, men også noe teori må påregnes.

FØRST I NORGE MED VEILEDET PRAKSIS

I andre halvdel av studiet (2. halvår, etter du er tilbake fra Florida) gjennomføres det som for mange er høydepunktet på studiet; en obligatorisk 3 ukers veiledet praksis på treningssenter. Som den eneste skolen som er i stand til tilby dette, er vi stolt over å gi våre studenter en unik mulighet til å få førstehånds erfaring fra bransjen de skal jobbe i. Praksisen gjennomføres ved et kommersielt treningssenter med ordinære kunder, og blir veiledet av våre dyktige forelesere og praksisveiledere.

DYKTIGE LÆRERE OG GOD OPPFØLGING

Våre forelesere er blant de ypperste innen sine fagfelt, og vår høye undervisningskvalitet er en av hovedgrunnene til studiets status og popularitet. Vi jobber hver uke hardt for å gi alle studenter best mulig oppfølging og sikre optimalt læringsutbytte for den enkelte.

Oppbygning og fremdrift

I første del av studiet vil du lære om bevegelsesapparatets bygning og funksjon, grunnleggende emner fra celle- og vevslære, biomekanikk, det kardiorespiratoriske system, hjerte- og lungeredning, hormonsystemet, energimetabolismen, nerve- muskel og kraftutvikling, treningsplanlegging og programlegging, spotting og praktisk instruksjonsteknikk, teoretisk og praktisk styrketrening, utholdenhetstrening, bevegelighetstrening og alternativ trening, screening og testing, prestasjons- og idrettspsykologi, kommunikasjon, coaching og pedagogikk, salg, service og kundeoppfølging, med mer. Gjennom det andre halvåret vil du lære om kroppens næringsbehov i hvile og under fysisk aktivitet, makro- og mikronæringsstoffer, livsstilssykdommer og kostholdets betydning for utvikling av disse, kroppssammensetning og antropometri, analyse av kostholdsdata og oppsett av kostplaner, idrettsernæring, motivasjonsteorier og hvordan påvirke mennesker til økt fysisk aktivitet og lettere kunne nå sine mål, hvordan selvbilde og selvtillit påvirker oss, sammenhengen mellom fysisk trening og psykisk helse, mental trening, coaching og kommunikasjon, med mer. Årsstudium PT inkluderer en 3 ukers veiledet praksis i siste halvdel av andre semester. Du vil kunne velge å gjennomføre denne på et treningssenter du allerede har kontakt med, eller få tildelt praksisplass av oss.

EKSAMEN

På årsstudium PT er det både praktisk og skriftlige eksamener, og disse fordeler seg som følger:

Første semester:

 • 3 timers skriftlig eksamen i anatomi og fysiologi gjennomføres etter ankomst til Florida
 • 4 timers skriftlig eksamen i fitnessinstruksjon og personlig trening gjennomføres på slutten av oppholdet i Florida
 • Praktisk PT-eksamen gjennomføres på slutten av oppholdet i Florida

Andre semester:

 • 6 timers skriftlig eksamen i kosthold og ernæringslære gjennomføres i Oslo på slutten av semesteret
 • 1 ukes hjemmeeksamen i motivasjonspsykologi starter dagen etter ernæringseksamen og varer én uke. Innlevering av denne er elektronisk og gjøres hjemmefra.

 

* Studiepoeng forutsetter at du har generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå. Les mer om opptakskrav under menyvalget «Info» ** Selv om studiene gir rett til støtte, kan det være forhold ved den enkelte student som gjør at støttebeløpet blir redusert. Det er aldri en garanti for at du mottar maksimalt støttebeløp (uansett hvilket studie du søker), og den enkelte søker må forholde seg til vedtak fra Lånekassen når søknad behandles der. 

Del
Studiet er fullbooket