Endelig kan du ta neste generasjons utdanning innen gruppetrening! I denne utdanningen tar vi det beste fra våre individuelle trenerutdanninger og bringer det inn i saltimer og gruppetreningskonteksten.  Med en fleksibel læringsmodell og bransjens mest omfattende sertifiseringer, er dette en unik mulighet både for deg som drømmer om å jobbe som instruktør i sal og for etablerte PT’er som vil kombinere tradisjonell 1-til1 trening med å lede større grupper. 

Søk studieplass

 • Nettbasert teori du følger hjemmefra
 • Betal kun for de modulene du ønsker
 • Pris fra kr. 9900,-
 • Mulighet for nedbetaling av kursavgfiten gjennom SVEA Finans
 • Certified Group Fitness Trainer (AEL4)
 • Certified Running Coach (AEL3)
 • Certified Spinning Coach (AEL3)
INNHOLD

Vi mener at man som leder for gruppetrening må være mer enn «bare» en instruktør. Vi utdanner derfor gruppetrenere med grundig vekt på treningslære, fysiologi og anatomi, og med fokus på motivasjonsfremmende coaching og pedagogisk kommunikasjon.

Utdanningen som Group Excercise Trainer består av fire moduler som kan tas som komplett utdanning eller settes sammen i følgende pakker bestående av tre moduler: 

 • Grunnkurs
 • Koreografi & kondisjon
 • Styrke
 • Utholdenhetstrening (løp og sykkel)
MODUL 1: GRUNNKURS (6 uker nettbasert)

Grunnkurset er obligatorisk for alle, og består av fysiologi, anatomi, biomekanikk og treningslære. Denne delen av utdanningen gjennomføres nettbasert på Active Education sin læringsportal, og består av videoleksjoner, interaktive oppgaver og pensumlitteratur som må være gjennomført før den praktiske delen av utdanningen. Grunnkurset åpner opp 6 uker før praktisk undervisning starter, og alt læringsmateriell er tilgjengelig fra start slik at hver kursdeltaker kan styre sin egen fremdrift og gjøre læringsaktivitetene i eget tempo når det passer best for den enkelte.

MODUL 2: KOREOGRAFI & KONDISJON (2 dager praktisk)

I denne modulen får du grundig innføring i musikkstyrte timer med trinn, både på gulv og ved bruk av step. Vi har fokus på koreografi og musikkstyring i «sang for sang»-timer med en ekstra vekt på kommunikasjon og coaching i trenerrollen. Instruksjon og innlæringsmetodikk – både verbalt og visuelt ved tegngiving og kroppsspråk – er sentralt, og vi legger også mye vekt på intensitetsstyring og oppbygging av timer.

 

MODUL 3: STYRKE (1 dag praktisk)

Styrke i sal er et raskt voksende segment, med flere ulike delkonsepter og tilnærminger. Felles for de fleste salbaserte styrketimer er at de har et fokus på muskulær utholdenhet og relativt høy metabolsk stress sammenliknet med tradisjonell styrketrening i studio. I mange av dagens saltimer med fokus på styrke, er det ofte en flytende overgang til intervallbasert utholdehet, gjerne i form av stasjonsbaserte øvelser eller sirkeltrening.

 

MODUL 4: UTHOLDENHET: LØP & SYKKEL (2 dager praktisk)

Denne modulen består av to deler som omhandler teknikk, instruksjon, intensitetsstyring og øktplanlegging innenfor løping og sykkel. Det er satt av én hel dag til undervisning på sykkel og én dag med løping. Mye av det som går på intensitetstyring og øktplanlegging vil ha felles faglig utgangspunkt, mens det som går på det sykkel- og løpstekniske behandles spesifikt på sykkelsetet og på tredemølle. Gjennom disse to dagene i modul 4 blir du kvalifisert til å lede spinning- og sykkeltimer i sal, samt gruppetimer med løping på tredemølle.

GJENNOMFØRING AV UTDANNINGEN

Grunnkurset må være gjennomført før den praktiske undervisningen starter. Læringsportalen åpner 6 uker før praktisk undervisning starter, men det er mulig å melde seg på helt frem til det er 2 uker til praktisk undervisning starter (forutsatt at du har kapasitet og tid til å gjennomgå teoretisk grunnkurs før oppmøte til praktisk undervisning).

Den praktiske delen av kurset gjennomføres over 5 dager, med undervisning mandag-fredag i tidsrommet 08.00-16.00. Progresjonen følger modulrekkefølgen, hvilket betyr at koreografi & kondisjon undervises mandag og tirsdag, styrke på onsdag og utholdenhetstrening (løp/sykkel) gjennomføres torsdag og fredag. Se datoer øverst på denne siden.

Eksamen gjennomføres 2 uker etter siste praktiske undervisningdag.

 

BYGG DIN UTDANNING

De fleste velger komplett utdanning, men det er også mulig å velge å delta på to eller tre av modulene. Prisene er:
Modul 1: Grunnkurs + én valgfri modul: Kr. 9 900,-
Modul 1: Grunnkurs + to valgfrie moduler: Kr. 12 400,-
Komplett utdanning (alle fire moduler inkludert): Kr. 14 900,-

Det er løpende opptak og vi stenger påmelding når utdanningen er fulltegnet. Antall studieplasser pr. kull er 25. Påmelding må gjøres ved å benytte påmeldingsskjemaet på nettsiden.

Del