En fantastisk mulighet for deg som vil kombinere utdanning med reise og opplevelser. På dette unike studiet får du en grundig og seriøs høyskoleutdanning med fordypning i anatomi og fysiologi, kombinert med praktisk undervisning i et bredt utvalg treningsformer både inne på treningsstudio og ute i de flotte omgivelsene på Spanias berømte solkyst.  

STUDER MED OSS I SPANIA!

Som student med Active Education i Spania er du del av et godt studiemiljø av norske studenter, og du blir tatt godt vare på og fulgt tett opp av våre dyktige norske ansatte og lærere under hele oppholdet. Skolen ligger i moderne og funksjonelle lokaler i Fuengirola, ikke langt fra Marbella og Málaga på berømte «Costa del Sol» i Sør-Spania.

Du kan nyte fint vær og varmt klima uansett årstid, og regionen vi befinner oss i har hele 300 soldager i året. Sommermånedene kan bli ganske varmt, men gjennom høst- og vårsemesteret er det behagelige temperaturer som gir en perfekt ramme for trening utendørs – både på de flotte strendene, i parker og uteområder ellers.

OM UTDANNINGEN

Utdanningen ved skolen i Spania er et samarbeid mellom Active Education og Atlantis Medisinske Høgskole (AMH).  Du blir registrert som student ved begge skolene, og får 30 studiepoeng gjennom AMH mens de internasjonale sertifiseringene som Fitness Instruktør og Personlig Trener utstedes av Active Education i samarbeid med Europe Active.

Undervisningen i emnene anatomi og fysiologi (til sammen 30 studiepoeng) tilsvarer første halvdel av AMH sitt populære årsstudium i grunnleggende medisin, og gir deg muligheten til å fortsette på andre halvdel av dette årsstudiumet – enten i Spania, på nett eller i Norge.

I tillegg til den teoretiske delen av utdanningen, er det omfattende praktisk og treningsfaglig undervisning som gir deg grundig opplæring i et bredt utvalg treningsformer. Grunnleggende treningslære er en viktig del av studiet, og vi jobber systematisk gjennom alt fra basistrening, styrketrening, utholdenhetstrening, motorikk/koordinasjon, eksplosivitet/plyometri, mobilitet og bevegelighetstrening samt alternative treningsformer. Gjennom studiet bruker vi aktivt strendene og utemiljøet i det varme klimaet vi befinner oss i, i tillegg til at vi selvfølgelig underviser inne på treningssenter i alle relevante emner (styrketrening, olympiske løft, etc.).

Den praktiske delen av studiet har et fokus på å lære deg riktig teknikk og forståelse for instruksjon, slik at du er best mulig rustet til å instruere og lære andre riktig trening. Du vil etter endt utdanning motta internasjonale sertifiseringer som Fitness Instructor og Personal Trainer og du vil få også få mulighet til å få din egen oppføring i det internasjonale registeret «Register of Exercise Professionals» som gjør din kompetanse søkbar og valid over hele verden.

DYKTIGE LÆRERE OG GOD OPPFØLGING

Våre forelesere er kjent for å være blant de ypperste innen sine fagfelt, og vår høye undervisningskvalitet er en av hovedgrunnene til Active Educations status og popularitet. Vi jobber hver uke hardt for å gi alle studenter best mulig oppfølging og sikre optimalt læringsutbytte for den enkelte.

Våre lærere jobber også aktivt med karriereveiledning for hver student gjennom semesteret, og vi har et mål om at alle studenter som ønsker det skal gå direkte i jobb som instruktør og personlig trener når de er ferdig med studiet.

SOSIALT og godt studentmiljø

Det sosiale er en viktig del av å studere med oss i Spania, og vi legger stor vekt på at den enkelte student skal trives i et dynamisk og aktivt studiemiljø. Det er ukentlig felles sosiale sammenkomster av ulike slag, og det arrangeres helgeturer og utflukter i løpet av semesteret. Det er én uke fri midt i semesteret som mange benytter til å reise for å oppleve andre steder i Spania. Felles treninger og aktiviteter som fotball og beachvolleyball er også en viktig del av det å være Active Education-student, og dette styres ofte av studentene selv gjennom semesteret.

REISEN

Flybillett må betales og bestilles av den enkelte student, men som alltid på Active Education sine studiesteder arrangeres det felles flyreise som man kan delta på. Vi gir da en anbefaling på flytider som studenten kan bestille. Da reiser du sammen med de fleste andre du skal studere med, og du blir hentet på flyplassen av oss og fraktet til bostedet. Om du ønsker å reise på en annen dato kan du gjøre dette, men kravet er at du møter opp på skolen første introduksjonsdag til avtalt tid.

BOSTED

Du kan velge å ordne eget bosted hvis du ønsker det, men de aller fleste av våre studenter bor på det flotte leilighetshotellet Myramar som ligger i gangavstand fra skolen og med nærhet til den den flotte stranden i Fuengirola. Her kan du velge mellom å disponere din egen 1-roms leilighet eller dele en litt større leilighet med en medstudent. Prisene starter fra ca 2550 euro pr. person for hele oppholdet i delt leilighet, og husleien inkluderer internett, strøm og oppvarming, samt vask av leilighet, håndklær og sengetøy.

Studenthotellet har god standard og kan skilte med fasiliteter som utendørs og innendørs basseng, padeltennisbaner og treningsrom. I kort gangavstand fra hotellet finner du skolen, samt det du trenger av butikker og restauranter. Det er også kort vei ned til stranden hvor studentene kan møtes til bading, trening, løpeturer eller bare for å slappe av og nyte det fine været.

BUDSJETT/HVA KOSTER DET

Studieoppholdet i Spania er på 16 uker, og du må beregne følgende kostander:

 • Budsjett Spania
  • Studieavgift: kr.  69 900,-
  • Bosted: fra kr. 24 000,-
  • Flybillett: ca. kr. 4000,-
  • Forsikring: ca. kr. 1500,- 2000,-
  • Pensumbøker: ca. kr. 1800,-

Utover dette må du beregne dine egne kostnader til mat, drikke og privat forbruk. 

Merk at alle kostander er omtrentelige og kan endres fra semester til semester avhengig av valutakurs og leverandørpriser. 

DELBETALING

Som Active Education-student kan du velge å delbetale studieavgiften over 24 måneder helt rentefritt gjennom SVEA Finans. Dette er et unikt tilbud til våre studenter som gir deg fleksibilitet i betalingen uten at det fordyrer studiet i særlig grad. Om du trenger ytterligere fleksibilitet kan du velge å dele opp betalingen over 36 eller 60 måneder, men med lengre løpetid påløper også renter.

STØTTE FRA LÅNEKASSEN

Du har rett til både basisstøtte og skolepenge-støtte fra Lånekassen for denne utdannelsen. Hvor mye du får avhenger av om du velger høst- eller vårsemesteret, da støttbeløpet er noe høyere for våren pga. Stortingets vedtak om opptrapping av utdanningsstøtten til 11 måneder. Dette gir utslag i basisstøtten som dermed fordeler seg slik:

 • Støtte fra Lånekassen
  • Støtte for høstsemesteret:
   • Basisstøtte kr. 62 685,-
   • Skolepengestøtte kr. 37 183,-
    • Totalt kr. 99 868,-
  • Støtte for vårsemesteret:
   • Basisstøtte kr. 75 222,-
   • Skolepengestøtte: 37 183,-
    • Totalt kr. 112 405,-