NB: Påmelding for vårsemesteret 2022 er nå stengt. Vi anbefaler at du søker i god tid for plass på høstsemesteret 2022 (studiestart august). 

Denne populære utdanningen gjennomføres med første semester på vårt fantastiske studiested på Bali, og nettstudie med samlinger i Oslo i andre semester (se datoer i menyen under). Årsstudium i personlig trening dekker det nasjonale kompetansekravet, og er et naturlig valg for deg som ønsker å lykkes som instruktør og personlig trener i Norge.

 • Oversikt datoer høst 2022 / vår 2023

  Merk at reisedatoer til/fra Bali er foreløpige, og kan endres med noen dager frem til felles flyreise er bestilt nærmere studiestart. 

  1. semester – Høst 2022:

   • Studiestart på nett: 15. august
   • Avreise til Bali: Ca. 28. september
   • Retur til Norge: Ca. 2. desember

  2. semester – Vår 2023:

   • Studiestart 16. januar
   • Samling 1: 20 – 23. februar
   • Samling 2: 17 – 20. april
   • Praksis: Uke 18, 19 og 20
   • Eksamen i motivasjonspsykologi og coaching: TBD
   • 1 ukes hjemmeeksamen i ernæring: TBD
 • Last ned studieplan
 • Skole med fantastisk beliggenhet på vakre Bali
 • Topp undervisnings- og treningsfasiliteter
 • Bosted med god standard «beachfront» rett på stranden
 • Trygge rammer med god oppfølging av norske ansatte
 • Godt studentmiljø og sosiale arrangementer og utflukter
 • Lånekasse-støtte på opptil kr 153 000,-**
 • Studieavgift første semester (Bali): Kr. 94 900,-
 • Studieavgift andre semester (Norge): Kr. 49 900,-
 • Merk at administrasjonsgebyr på kr. 2500,- tilkommer ved påmelding.
 • Mulighet for nedbetaling av studieavgiften gjennom SVEA Finans
 • Seriøs høgskoleutdanning med de beste internasjonale sertifiseringene
 • Aktiv karriereveiledning og jobbformidling til deg som vil gå rett i jobb
 • Tilrettelagt mulighet for videre studier innen helse- eller medisinfag i Norge

OM ÅRSSTUDIUM PERSONLIG TRENER

Dette årsstudiet skiller seg fra tilsvarende utdanning i Norge – ikke bare ved at du får et studieopphold på Bali i første semester, men også ved et enda mer grundig fokus på anatomi og fysiologi. Undervisningen i disse medisinske grunnfagene (tilsammen 30 studiepoeng) gjennomføres i samarbeid med Atlantis Medisinske Høgskole (AMH), og gir deg mulighet til å bruke studiepoengene videre i årsstudium og bachelor i medisin.

Gjennom det første semesteret på Bali, følger vi nettbasert undervisning i anatomi og fysiologi gjennom AMH’s læringsmodell, parallelt med klasseromsundervisning og praktisk trening av Active Educations lærere.

I andre semester er temaene ernæringslære, motivasjonspsykologi og coaching, og undervisningen i dette halvåret er en kombinasjon av nettleksjoner som du følger hjemmefra og praktiske undervisningssamliiger i Oslo.

Gjennom hele studietiden – både på den nettbaserte delen, under oppholdet på Bali og i de praktiske samlingene i Oslo – følges du tett opp av Active Educations egne lærere og ansatte. Vi jobber alltid i små grupper i praktiske klasser, og er opptatt av lærertetthet og god oppfølging av den enkelte student. Vi etterstreber individuelt tilpasset undervisning og pedagogiske virkemidler for å sikre best mulig læringsutbytte for alle.

En stor fordel med vår læringsmodell er at videoforelesninger og interaktive oppgaver alltid er tilgjengelig på vår elektroniske læringsplattform. Du kan se hver forelesning så mange ganger du vil, og således styre din fremdrift selv etter behov. Vi legger opp til tett dialog og kommunikasjon på læringsplattformen, og det er både lærerstyrte og studentinitierte diskusjoner i tillegg til det vi tar opp i klasserommet på daglig basis under samlinger og oppholdet på Bali. Dette er et viktig bidrag til økt forståelse og en god måte å diskutere det faglige med både medstudenter og forelesere.

FØRST I NORGE MED VEILEDET PRAKSIS

I andre halvdel av studiet (2. semester i Norge) gjennomføres det som for mange er høydepunktet på studiet; en obligatorisk 3 ukers veiledet praksis på treningssenter. Som den eneste skolen i Norden som er i stand til tilby dette, er vi stolt over å gi våre studenter en unik mulighet til å få førstehånds erfaring fra bransjen de skal jobbe i.

Praksisen er fleksibelt tilrettelagt, slik at det skal være mulig for alle – uansett hvor du bor – å gjennomføre denne. Du får valget mellom å bli plassert på et treningssenter av oss, eller selv velge et sted du allerede har kontakt med for gjennomføring av praksisen. Praksisen regnes ikke som heltidsarbeid i 3 uker, men du må beregne nok tid ila. disse tre ukene til å gjennomføre 20 timer med ordinære kunder.

DYKTIGE LÆRERE OG GOD OPPFØLGING

Våre forelesere er blant de ypperste innen sine fagfelt, og vår høye undervisningskvalitet er en av hovedgrunnene til studiets status og popularitet. Vi jobber hver uke hardt for å gi alle studenter best mulig oppfølging og sikre optimalt læringsutbytte for den enkelte.

Les gjerne om våre dyktige ansatte HER.

 

Oppbygning og fremdrift

I første del av studiet vil du lære om bevegelsesapparatets bygning og funksjon, grunnleggende emner fra celle- og vevslære, biomekanikk, det kardiorespiratoriske system, hjerte- og lungeredning, hormonsystemet, energimetabolismen, nerve- muskel og kraftutvikling, treningsplanlegging og programlegging, spotting og praktisk instruksjonsteknikk, teoretisk og praktisk styrketrening, utholdenhetstrening, bevegelighetstrening og alternativ trening, screening og testing, prestasjons- og idrettspsykologi, kommunikasjon, coaching og pedagogikk, salg, service og kundeoppfølging, med mer.

 

Gjennom det andre halvåret vil du lære om kroppens næringsbehov i hvile og under fysisk aktivitet, makro- og mikronæringsstoffer, livsstilssykdommer og kostholdets betydning for utvikling av disse, kroppssammensetning og antropometri, analyse av kostholdsdata og oppsett av kostplaner, idrettsernæring, motivasjonsteorier og hvordan påvirke mennesker til økt fysisk aktivitet og lettere kunne nå sine mål, hvordan selvbilde og selvtillit påvirker oss, sammenhengen mellom fysisk trening og psykisk helse, mental trening, coaching og kommunikasjon, med mer.

Årsstudium PT inkluderer en 3 ukers veiledet praksis i siste halvdel av andre semester. Du vil kunne velge å gjennomføre denne på et treningssenter du allerede har kontakt med, eller få tildelt praksisplass av oss.

 

EKSAMEN

På årsstudium PT er det både skriftlige og praktiske eksamener, og disse gjennomføres som følger:

Første semester på Bali:

 • Praktisk eksamen i fitnessinstruksjon og personlig trening gjennomføres på Bali mot slutten av oppholdet.
 • Skriftlig eksamen i anatomi og fysiologi gjennomføres i Norge ca 4-6 uker etter retur fra Bali.

Andre semester i Norge:

 • Skriftlig eksamen i Kosthold og ernæringslære gjennomføres i Oslo mot slutten av semesteret.
 • 1 ukes hjemmeeksamen i Motivasjonspsykologi gjennomføres hjemmefra (nettbasert levering) og starter dagen etter ernæringseksamen.

 

 

* Studiepoeng forutsetter at du har generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå. Les mer om opptakskrav under menyvalget «Info»

** Selv om studiene gir rett til støtte, kan det være forhold ved den enkelte student som gjør at støttebeløpet blir redusert. Det er aldri en garanti for at du mottar maksimalt støttebeløp (uansett hvilket studie du søker), og den enkelte søker må forholde seg til vedtak fra Lånekassen når søknad behandles der. 

Del