Tradisjonelt har det vært mulig å utdanne seg til personlig trener på kun noen få måneder, og det har heller ikke vært krav om at utdanningen gir studiepoeng gjennom universitet eller høgskole. Dette er nå i ferd med å endre seg.

Fra 1. januar 2019 vil sentrale treningskjeder i Norge kreve at alle nyutdannede PT’er minimum har utdanning med varighet på 1 år og som gir 60 studiepoeng. Dette er viktig informasjon til deg som skal velge PT-utdanning i dag, da du ved å velge feil utdanningsaktør kan risikere å ikke få jobb når du er ferdig med studiet.

Active Education er en av få skoler i som er godkjent både av bransjeorganisasjonen Virke i Norge og internasjonale bransjeorganisasjoner som Europe Active. Skolen har også et nært samarbeid med alle treningskjedene i Europa, og jobber etter en målsetting om at alle studenter som ønsker det skal gå direkte i jobb etter studieslutt. Dette gir trygghet for deg som student, og gjør at du får konkurransefortrinn når du søker jobb både i Norge og utlandet (fakta er at de fleste studentene våre blir rekruttert til jobber allerede før utdanningen er ferdig hos oss).

Les om vårt årsstudium personlig trener her.

Frem til 2019 kan du fortsatt starte i jobb som PT allerede etter vår PT1 – personlig trener basis utdanning, men hvis du tenker langsiktig og ønsker å jobbe som personlig trener i mange år fremover, lønner deg seg helt klart å velge årsstudiet allerede nå. Det koster deg litt mer og tar litt lengre tid, men det er fortsatt en relativ kort og rimelig utdanning hvis du ser på hva du kan tjene når du er ferdig.

Det er også verdt å merke seg at du får høyere startlønn når du tar årsstudie kontra et halvårs-studie, faktisk hele 50 kroner mer pr. time hos enkelte treningsskjeder (hvilket utgjør store beløp pr. måned).

Få mer informasjon om innholdet i Årsstudium PT her

Del