De siste 15 årene har Active Education utdannet flere tusen instruktører og personlige trenere, og skolen er en viktig bidragsyter til kompetanseheving i treningsbransjen. Som den første utdanningsaktøren i det norske markedet, lanserte Active Education PT-utdanninger med studiepoeng helt tilbake i 2007. Gjennom et tett og godt akademisk samarbeid med Høgskolen i Innlandet, har vi vært med på å sette standarden for innhold og omfang i et marked med stort behov for profesjonalisering. Den dag i dag er Active Education fortsatt en sterk pådriver for utdanninger med mer omfattende innhold og lengre varighet, noe vårt omfangsrike årsstudium PT er et eksempel på.

Vi vet det finnes lettere måter å bli personlig trener på. Men, vi er overbevist om at det ikke finnes noen som er bedre.

Læringsmodell

Vi er opptatt av å tilby mer enn «vanlig» undervisning. Tradisjonell klasseromsundervisning, ensidig formidlingspedagogikk og passive læringsformer er utdatert. Vi legger derfor mye tid og energi i arbeidet med å skape en aktiv studiehverdag med stor variasjon og interaksjon mellom studenter og forelesere.

Vår læringsmodell baserer seg på noen sentrale pedagogiske virkemidler:

  • Egenutviklet litteratur i kombinasjon med lærebøker av høy kvalitet
  • Elektronisk læringsplattform spesielt konstruert for å gi deg som student best mulig læringsutbytte
  • Videoer av flere hundre forelesninger og praktiske øvelser
  • Fysiske undervisningssamlinger ledet av noen av de beste trenerne og instruktørene i treningsbransjen
  • Tett og personlig oppfølging av hver og en student gjennom hele utdanningsløpet
  • Verdifull praksis på treningssenter med profesjonell pedagogisk veiledning
  • Tett samarbeid med treningsbransjen i Norge og internasjonalt
  • Karriereveiledning og aktiv jobbformidling som gir fortrinn i arbeidsmarkedet

Active Education er kjent for gode læringsutbytter, høye karakterer og svært fornøyde studenter.  Gjennom hele studietiden følges du tett opp av våre studiekoordinatorer og forelesere, du deltar i diskusjoner og løser faglige oppgaver både fysisk og på læringsportalen, og du veiledes gjennom tilbakemeldnger fra våre dyktige fagpersoner.

Utrolig god oppbygging og fleksibilitet,med kvalitet og seriøsitet i alle ledd. Anbefales til alle.

Ann Kristin Jacobsen, Alta

Alt har vært utrolig bra, både teoretisk og praktisk. Vi har lært så utrolig mye på kort tid

Emely Denise Kellett, Oslo

Svært høyt faglig nivå. Flinke forelesere. Undervisningen var veldig lærerik og profesjonelt gjennomført

Anne Elisabeth Bjøru, Bergen

Høy kompetanse på foreleserne, bra formidlingsevne og veldig strukturert opplegg. Jeg er svært fornøyd. Anbefales!

Bård Botten, Oppdal

Veldig fornøyd med studiet. Har gitt meg stor forståelse for trening og de ulike effektene det har på kroppen

Cathrine Krydsby, Hønefoss

Svært gode forelesninger, relevant og i passe porsjoner. Dyktige, seriøse og troverdige forelesere

Roy Johansen, Ørland

Våre ansatte

Active Education er kjent for sine dyktige forelesere og høye faglige kvalitet, og har noen av bransjens fremste fagpersoner, utøvere og trenere som forelesere og instruktører. Våre ansatte kommer fra Norge, Sverige, USA og England, og under finner du oversikt over noen av de du møter i din studiehverdag hos oss.

Yngvild Frivold

Fagansvarlig for Active Educations Kostholdsveilederstudiet.

Mastergrad i samfunnsernæring fra OsloMet og Bechelor i dans og pedagogikk fra Norges Dansehøyskole. Lang erfaring som kostholdsveileder og foredragsholder innen idrettsernæring.

Hallvar Waage

Mastergrad i idrettsvitenskap fra Norges Idrettshøgskole. Bakgrunn fra Olympiatoppen, og har bred erfaring med spesialkompetanse innen treningslære, anatomi, fysiologi m.m.

Mads Hansen

Mastergrad i bevegelsesvitenskap fra NTNU. Bred praksiserfaring som PT og som ansatt i Olympiaparken Håkonshall, med spesialkompetanse innen fysiologi, kraft- og styrketrening og idrettsspesifikk trening.

Vegard Aaring

Mastergrad i idrettsvitenskap fra Høgskolen i Nord-Trøndelag. Bred undervisnngserfaring, med spesialkompetanse innen treningslære, fysiologi, bevegelseslære og pedagogikk.

Ole Midtbø

Mastergrad i Exercise Physiology fra Florida Atlantic University. Omfattende undervisningserfaring og lang fartstid som trener og PT, med spesialkompetanse innen fysiologi, anatomi, fysisk aktivitet og helse, samt et bredt utvalg av praktiske treningsformer spesielt relevant for PT-rollen.

Even Søberg

Mastergrad i idrettsvitenskap fra Norges Idrettshøgskole. Bred undervisningsrefaring med spesialkompetanse innen bevegelseslære, biomekanikk og pedagogikk.

Ola Furseth

Mastergrad i idrettsvitenskap fra Norges Idrettshøgskole. Bakgrunn fra Olympiatoppen, og har bred undervisningserfaring med spesialkompetanse innen treningslære, kraft- og styrkeidrett samt prestasjonspsykologi og mental trening.

Bjørnar Nesse

Bachelograd i Fysisk aktivitet og helse fra Norges Idrettshøgskole + Bachelorgrad i Ernæring. Lang og bred erfaring som PT og foreleser, med spesialkompetanse innen styrketrening, alternativ trening og PT-rollen.

Ingrid Kristiansen

En av verdens beste langdistanseløpere gjennom tidene. EM og VM-gull på 10 000 m. og var i mange år verdensrekordholder på maraton med tiden 2.21.06. Ingrid har naturligvis sin spesialkompetanse innen løping, løpsteknikk, intensitetsstyring og utholdenhetstrening generelt

Quincy Douglas

En av Norges mest kjente friidrettsutøvere, med flere Norgesmesterskap på 400 m. Bred erfaring som PT og trener, og har sin spesialkompetanse innen områdene hurtighet, spenst, ekslosivitet og styrketrening

Stian Walle Larsen

Utbildad fysioterapeut med lång erfarenhet som PT. Bred undervisningserfarenhet, med specialkompetens inom anatomi, biomekanik och rörelselära.

 

Kristin Lervik

Utdannet fysioterapeut med en rekke tilleggsutdannelser. 15 års erfaring som PT, og en dyktig pedagog og kunnskapsformidler.

Trond Håkon Tingulstad

Utdannet kiropraktor, med lang fartstid som foreleser og kursholder. Spesialkompetanse innen anatomi, muskel- og skjelettskader, samt forebygging og rehabilitering etter sykdom og skader.

Johannes Thomassen

Utdannet fysioterapeut, med lang fartstid som foreleser og kursholder. Spesialkompetanse innen bevegelseslære, biomekanikk og anatomi.

Simon Hammonds

Engelskmann med lang fartstid som trener for internasjonale idrettstutøvere på høyt nivå. Jobber i dag som PT i Oslo og holder kurs og foredrag. Er en svært kunnskapsrik og populær foreleser for Active Education.