Siden 2008 har Active Education samarbeidet med Høgskolen i Innlandet om å tilby idrettsutdanninger og personlig trenerutdanning. Høgskolen i Innlandet har det faglige og studieadministrative ansvaret med gjennomføringen av utdanningene. Active Education har den løpende kontakten og oppfølgingen mot treningssenterbransjen, i tillegg til å ha ansvaret for koordineringen av praksisdelen som inngår i emnene. Studietilbudene som inngår i samarbeidet mellom Høgskolen i Innlandet og Active Education er underlagt de lover og forskrifter som regulerer høyere utdanning, kvalifikasjonsrammeverket i høyere utdanning og Høgskolen i Innlandet sitt eget kvalitetssikringssystem.

Læringsmodell

Vi er opptatt av å tilby mer enn «vanlig» undervisning. Tradisjonell klasseromsundervisning, ensidig formidlingspedagogikk og passive læringsformer er utdatert. Vi legger derfor mye tid og energi i arbeidet med å skape en aktiv studiehverdag med stor variasjon og interaksjon mellom studenter og forelesere.

Vår læringsmodell baserer seg på noen sentrale pedagogiske virkemidler:

  • Egenutviklet litteratur i kombinasjon med lærebøker av høy kvalitet
  • Elektronisk læringsplattform
  • Videoer av forelesninger og praktiske øvelser
  • Fysiske undervisningssamlinger
  • Verdifull praksis på treningssenter
  • Tett samarbeid med treningssenterbransjen i Norge og internasjonalt

Gjennom hele studietiden følges du tett opp av våre studiekoordinatorer og forelesere, du deltar i diskusjoner og løser faglige oppgaver både fysisk og på læringsportalen, og du veiledes gjennom tilbakemeldnger fra våre dyktige fagpersoner.

Mest fornøyd med studiet var jeg med tanke på oppbyggingen og fleksibiliteten, hvor jeg kunne gjøre ting litt i eget tempo med mulighet for å gjennomgå forelesningene flere ganger. Det er kvalitet og seriøsitet over det man får. Man blir godt ivaretatt samtidig som det settes krav.

Ann Kristin Jacobsen, Alta

Det er mye teoretisk og mye praktisk. Vi har lært oss så utrolig mye på så kort tid!

Emely Denise Kellett, Oslo

«Det beste med undervisningen var at innholdet i studiet hadde høyt faglig nivå. Det var flinke forelesere som hadde god faglig kompetanse. Undervisningen på de fysiske treningssamlingene var også veldig lærerike og undervisningen var profesjonelt gjennomført»

Anne Elisabeth Bjøru, Bergen

Høy kompetanse på foreleserne, bra formidlingsevne og veldig strukturert opplegg, som passet meg godt. Jeg er svært fornøyd med studieinnholdet og forelesernes høye kompetanse.

Bård Botten, Oppdal

Jeg er veldig fornøyd med studiet! Gjennomgår så mange bra temaer. Det er lagt stor vekt på at vi skal tilegne oss god kompetanse sånn at vi er rustet til det jobben som PT innebærer. Jeg føler jeg har lært mye, og at jeg nå har en mye større forståelse for trening og de ulike effektene det har på kroppen.

Cathrine Krydsby, Hønefoss

Jeg er svært imponert over hvor godt oppbygget alle forelesningene var, rett på sak, relevant og i passe porsjoner. Er utrolig fornøyd med at alle foreleserne fremsto som svært dyktige, seriøse, godt utdannet og troverdige.

Roy Johansen, Ørland

Våre ansatte

Active Education er kjent for sine dyktige forelesere og høye faglige kvalitet, og har noen av landets fremste fagpersoner, utøvere og trenere som forelesere og instruktører. Her finner du oversikt over noen av våre ansatte som du møter i din studiehverdag hos oss.

Fredrik Lauritzen

Doktorgrad fra Universitetet i Oslo og Mastergrad i idrettsvitenskap fra Norges Idrettshøgskole. Omfattende erfaring som PT og foreleser, med spesialkompetanse innen anatomi, biomekanikk, fysiologi, treningslære og et bredt utvalg praktiske treningsformer.

Hallvar Waage

Mastergrad i idrettsvitenskap fra Norges Idrettshøgskole. Bakgrunn fra Olympiatoppen, og har bred erfaring med spesialkompetanse innen treningslære, anatomi, fysiologi m.m.

Mads Hansen

Mastergrad i bevegelsesvitenskap fra NTNU. Bred praksiserfaring som PT og som ansatt i Olympiaparken Håkonshall, med spesialkompetanse innen fysiologi, kraft- og styrketrening og idrettsspesifikk trening.

Vegard Aaring

Mastergrad i idrettsvitenskap fra Høgskolen i Nord-Trøndelag. Bred undervisnngserfaring, med spesialkompetanse innen treningslære, fysiologi, bevegelseslære og pedagogikk.

Ole Midtbø

Mastergrad i Exercise Physiology fra Florida Atlantic University. Omfattende undervisningserfaring og lang fartstid som trener og PT, med spesialkompetanse innen fysiologi, anatomi, fysisk aktivitet og helse, samt et bredt utvalg av praktiske treningsformer spesielt relevant for PT-rollen.

Even Søberg

Mastergrad i idrettsvitenskap fra Norges Idrettshøgskole. Bred undervisningsrefaring med spesialkompetanse innen bevegelseslære, biomekanikk og pedagogikk.

Ola Furseth

Mastergrad i idrettsvitenskap fra Norges Idrettshøgskole. Bakgrunn fra Olympiatoppen, og har bred undervisningserfaring med spesialkompetanse innen treningslære, kraft- og styrkeidrett samt prestasjonspsykologi og mental trening.

Bjørnar Nesse

Bachelograd i Fysisk aktivitet og helse fra Norges Idrettshøgskole + Bachelorgrad i Ernæring. Lang og bred erfaring som PT og foreleser, med spesialkompetanse innen styrketrening, alternativ trening og PT-rollen.

Ingrid Kristiansen

En av verdens beste langdistanseløpere gjennom tidene. EM og VM-gull på 10 000 m. og var i mange år verdensrekordholder på maraton med tiden 2.21.06. Ingrid har naturligvis sin spesialkompetanse innen løping, løpsteknikk, intensitetsstyring og utholdenhetstrening generelt

Lars Mæland

Bachelograd i Fysisk aktivitet og helse fra Norges Idrettshøgskole. Bakgrunn som landslagstrener (barmark/basis) i alpint, og omfattende erfaring som PT og foreleser. Spesialkompetanse innen styrketrening, alternativ trening, løfteteknikk og PT-rollen.

Quincy Douglas

En av Norges mest kjente friidrettsutøvere, med flere Norgesmesterskap på 400 m. Bred erfaring som PT og trener, og har sin spesialkompetanse innen områdene hurtighet, spenst, ekslosivitet og styrketrening

Stian Walle Larsen

Utdannet fysioterapeut med lang fartstid som PT. Bred undervisningserfaring, med spesialkompetanse innen anatomi, biomekanikk og bevegelseslære.

Kristin Lervik

Utdannet fysioterapeut med en rekke tilleggsutdannelser. 15 års erfaring som PT, og en dyktig pedagog og kunnskapsformidler.

Trond Håkon Tingulstad

Utdannet kiropraktor, med lang fartstid som foreleser og kursholder. Spesialkompetanse innen anatomi, muskel- og skjelettskader, samt forebygging og rehabilitering etter sykdom og skader.

Johannes Thomassen

Utdannet fysioterapeut, med lang fartstid som foreleser og kursholder. Spesialkompetanse innen bevegelseslære, biomekanikk og anatomi.

Simon Hammonds

Engelskmann med lang fartstid som trener for internasjonale idrettstutøvere på høyt nivå. Jobber i dag som PT i Oslo og holder kurs og foredrag. Er en svært kunnskapsrik og populær foreleser for Active Education.