Velkommen som student hos Active Education – Årsstudium PT/PT Basis

 

Studiestart

Den formelle oppstarten av studiet er mandag 19. august. Du vil da få tilgang til læringsportalen på nett med tilhørende nettleksjoner og læringsoppgaver.

I forbindelse med studiestart vil det bli avholdt et oppstartsmøte digitalt 20. august kl. 10.00-11.00 via Zoom. Her er link til møtet som du kan legge inn i din kalender: https://inn.zoom.us/j/61277636099?pwd=S1FJNVN0aXN3NmZtZWNTN3g1K25CQT09

Du vil også finne møtelinken i læringsportalen

 

Teoretisk og praktisk undervisning

All teoriundervisning på studiet er lagt til vår elektroniske læringsportal på internett. Selve forelesningene er spilt inn som video/screencasts som du kan se når det passer deg og så mange ganger du vil. Progresjonen i studiet er slik at det hver undervisningsuke vil være nye temaer og undervisningsmoduler du skal gjennom. Det er dermed viktig at du fra starten av følger disse forelesningene for å få kontinuitet i det faglige arbeidet. Så lenge du har nettilgang kan du se leksjonene så mange ganger du ønsker. Det vil også være arbeidsoppgaver og diskusjoner på læringsportalen hver uke, slik at du kan arbeide med faglige problemstillinger og holde kontakt med medstudenter samt få oppfølging av forelesere.

 

Studieportalen – Canvas

 • https://inn.instructure.com
 • Tilgangen til emnerommene tilgjengeliggjøres 19. august – inntil da vil Canvas se blank ut.
 • Følg med på kunngjøringen i Canvas for informasjon om møte(r) og læringsaktiviter.
 • Når du har fått tilgang til Canvas, bruk tid til å bli kjent med portalen. Dette vil gjennomgås ved oppstartsmøtet. (se møteinvitasjon i ovenfor eller i kunngjøring på Canvas).

Husk at for å kunne logge inn på Canvas må du ha fullført semesterregistrering, betalt semesteravgift og aktivert din brukerkonto. Er du ny student får du informasjon om dette i en egen e-post fra Høgskolen i Innlandet i starten av desember (uke 27/28). Du må da gjøre følgende, les mer HER

Studerer du uten studiepoeng, vil du få tilsendt manuell innlogg på mail nærmere studiestart.

 

Office-365 pakken til deg med studiepoeng

I Microsoft 365 har du tilgang til Office-pakken, nettbasert e-post i Outlook, lagring av data i OneDrive, nettversjon av Word, Excel og Powerpoint med fler, samt Microsoft Teams og OneNote.

Klikk på linken under her for  veiledning, registrering og nedlastning:

https://www.inn.no/it-brukerstotte/office-365/

For deg som studerer UTEN studepoeng, foreslår vi følgende:

 1. Bruke Google Docs. Dette er helt gratis og inneholder tilsvarende funksjoner (merk at dette er kun nettbasert og vil ikke kunne lagres uten tilgang til internett).
 2. Tegne egen lisens på Office-pakken (du kan selv bestemme hvilken lisens du ønsker/ trenger). Klikk på lenken under for å sjekke ut Office 365.

 

Obligatoriske arbeidskrav

I løpet av studiet er det enkelte obligatoriske arbeidskrav som må godkjennes før du avlegge eksamen. Hvis disse ikke er godkjent innen fristene, får man ikke avlagt eksamen til normert tid. Merk at det vil tilkomme en eksamensavgift på kr. 2500,- for hver eksamen du må ta opp/eller utsette. Vær derfor oppmerksom på at du følger den ukentlige progresjonen slik at de obligatoriske arbeidskravene godkjennes til angitt tid.

 

Fysiske samlinger

I løpet av studiet vil det være tre uker med fysiske samlinger som hovedsakelig vil bestå av praktisk undervisning totalt 15. dager. Dette er en viktig del av studiet som sikrer din praktiske kompetanse som personlig trener og internasjonal sertifisering via Europe Active/EREPS. Det kreves 80% oppmøte for lisensen via Europe Active. Oppmøtetid og sted for de enkelte samlingsdagene blir presentert på læringsportalen i god tid før samlingene.

 

De praktiske undervisningssamlingene høsten 2024 er som følgende:

 • Samling 1: 26. – 30. august
 • Samling 2: 7. – 11. oktober
 • Samling 3: 25.- 29. november

Dersom du ikke har samlingene inkludert i studiet ditt og ønsker å delta på samlingene, sender du en mail til info@activeeducation.no for påmelding. Faktura på 5000,- sendes ved påmelding. Har du samlinger inkludert i studiet og IKKE ønsker å delta, er det fint om du gir oss beskjed om dette ved å sende en mail til info@activeeducation.no

 

Periodeplan, fremdrift og eksamen

Når læringsportalen (Canvas) åpner 19. august vil du kunne lese og laste ned både komplett studieplan og periodeplan med oversikt over undervisningen i de to delemnene på studiet.

Eksamensdatoer for høsten 2024 er som følgende:

 • Grunnleggende anatomi og aktivitetsfysiologi: 2 timers hjemmeeksamen 9. desember (Kl. 09 – 11)
 • Fitnessinstruksjon og personlig trening: 48 timer Praktisk-metodisk eksamen 11. – 13. desember (frist innlevering kl. 09)
 • Fitnessinstruksjon og personlig trening: 48 timers skriftlig hjemmeeksamen: 16. – 18. desember (frist innlevering kl. 09)

 

Pensum

I tillegg til fagkompendiene du får utdelt gratis, må du beregne å kjøpe noen bøker. Hvis du ikke har velassorterte bokhandlere i nærheten av der du bor, anbefaler vi deg å bestille bøkene på nettbokhandler som akademika.nonorli.no eller haugenbok.no. Du kan også sjekke ut Finn.no eller Ibok.no om du ønsker å kjøpe brukte bøker.

PS: Om du har andre versjoner av bøkene kan du bruke disse, men vi gjør oppmerksom på at alle sidetallsreferanser vi bruker gjennom studiet tar utgangspunkt i utgavene du finner link til på listen under. Ved bruk av andre versjoner må du finne korresponderende sidetall selv.

Obligatorisk litteratur

Fitnessinstruksjon og personlig trening (20 sp.)

 • Gjerset, A. m.fl: Idrettens Treningslære (2015). Oslo, Gyldendal forlag. (ISBN: 9788205391949) Link
 • Raastad, T. m.fl.: Styrketrening – i teori og praksis (2010). Oslo, Gyldendal forlag. (ISBN: 978-82-05-38219-0) Link
 • Abrahamsen, F. m.fl: Personlig trener og gruppeinstruktør (2019). Link

Grunnleggende anatomi og aktivitetsfysiologi (10 sp.)

 • Sand, O. m.fl: Menneskekroppen (2018) Fysiologi og anatomi. Oslo, Gyldendal akademiske. (ISBN 9788205504820) Link
 • Active Education: Kompendium – Anatomi (last ned gratis HER)
 • Active Education: Kompendium – Fysiologi (last ned gratis HER)
 • Active Education: Kompendium – Treningslære (last ned gratis HER)

 

Kansellering/avmelding av studie

Studenten kan angre seg og melde seg av programmet før studiestart etter følgende regler:  

 1. Etter angrerettsloven har studenten 14 dagers angrerett på enhver tjeneste bestilt av Active Education gjennom Active Educations nettsider, epost, post eller over telefon. Det innebærer at studenten, uten å begrunne det, kan angre på inngåelse av en avtale med Active Education, og dermed fritas fra betalingsforpliktelsen for den bestilte tjenesten. Fristutgangspunktet er ved påmeldingstidspunktet til Active Education. 
 2. Ønsker studenten å starte på studiet før utløpet av angrefristen, er tjenesten tatt i bruk og studenten sier da i fra seg angreretten.  
 3. Ved avmelding etter at angrefristens utløp, men før semesterstart gjelder følgende:   
 • Ved avmelding inntil 4 uker før studiestart blir studieavgiften refundert i sin helhet. Administrasjonsgebyret på kr 2500.- tilbakebetales ikke.
 • Ved avmelding mindre enn 4 uker før studiestart plikter studenten å betale 50 % av studieavgiften. 
 • Ved avmelding mindre enn 2 uker før studiestart plikter studenten å betale studieavgiften i sin helhet. 
 • Hvis studenten ikke møter ved studiestart eller mangler nødvendige papirer for å delta på programmet, er studieavgiften og evt. andre forhåndsbetalte ytelser tapt i sin helhet.  

 

Studieavbrudd:

Active Education refunderer ikke studieavgift eller andre betalte ytelser hvis studenten avbryter studiet etter studiestart, uansett årsak for avbrytelsen. Om du vil forsikre deg om noe skulle skje anbefaler vi deg å tegne studentforsikring som dekker studieavbrudd om det skulle skje noe.