Velkommen til PT Basis studie – Spania

Oppstart av studie og reise – Spania

Velkommen som student hos Active Education. Vi ser frem til å bli kjent med deg gjennom dette innholdsrike semesteret, både i den nettbaserte og teoretiske delen av studiet og ikke minst gjennom all den praktiske undervisningen vi skal gjennom i Spania. Før vi kommer i gang med undervisningen har vi en del praktisk informasjon som det er viktig at du merker deg.

 

Studiestart

Studiestart digitalt starter 19. august. Du vil også da få tilgang til læringsplattformer du trenger til studiet.

Offisiell studiestart/undervisning i Spania starter onsdag 11. september.  Ytterligere informasjon om læringsplattformer og påloggingsinfo finner du under punkt 8. «Undervisning, pensum og eksamen» i infomailen.

 

Informasjonsmøte

Det holdes et digitalt oppstartsmøte på Zoom tirsdag 20. august kl. 13.00. Her får du den faglige og praktiske informasjonen du trenger for å komme i gang med studiene, med en gjennomgang av studieopplegget og de viktigste funksjonene i læringsplattformene. Logg deg inn på dette møtet via følgende lenke: https://inn.zoom.us/j/64544462894?pwd=R3BXRVphSXl5RjNFN2RHOTdkR2Y5UT09

Avreise til Spania er mandag 9. september, så studieåret i Spania starter med et obligatorisk informasjonsmøte på skolen tirsdag 10. september kl. ??, hvor du bl.a. får praktisk informasjon om skolen, undervisningen og eksamen. Etter infomøte blir det arrangert piknik på stranden. For påmelding til piknik, send en e-post til: info@activeeducation.no

 

Innreiseregler i Spania

Vi anbefaler deg å følge med på innreiseregler for Spania. Her finner du oppdatert reiseinformasjon:

Spania: https://travelsafe.spain.info/en/

Norge:https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_spania/id2416245/

 

Flyreise

Ankomst i Spania er mandag 9. september , med oppstart tirsdag 10. september.

Vi arrangerer ingen felles flyreise, og billett må kjøpes av den enkelte.

Vi tilbyr studenter som ankommer Málaga med fly mandag 9. september busstransport fra flyplassen og til «studenthotellet» i Fuengirola. Bussen vil gå fra flyplassen ca. kl. 20.15. Det er flere flyruter fra Oslo-Gardermoen med ankomst Málaga omkring kl. 19. En av våre ansatte møter dere i ankomsthallen på flyplassen.

Påmelding til busstransport må skje senest 2 uker før avreise. Send påmelding til: info@activeeducation.no

Dersom du ikke reiser med ovennevnte avgang, må du sørge for transport på egen hånd. Har du mye bagasje, anbefaler vi å ta en taxi (pris ca. 40 euro). Det er også mulig å ta toget fra flyplassen til Fuengirola sentrum, og en taxi videre til bosted.  Skal du bo på Hotel Myramar, henvender du deg i resepsjonen og sjekker inn som Atlantis-student. De har oversikt over studenter og romfordeling.

Adressen til Hotel Myramar er Calle San Miguel 1 (Urb. Castillo de Myramar), Fuengirola.

Returdato velges av den enkelte selv, men merk at du ikke bestiller retur tidligere enn 14. desember, da siste eksamensdag er fredag 13. desember. Om du bestiller t/r-billett nå, anbefaler vi full flex-billett som gjør at du kan endre returdato uten kostnad.

 

Student/Reiseforsikring

Ved alle utenlandsopphold er det svært viktig at du har en god student/reise forsikring. Minner om at du er selv ansvarlig for å skaffe deg en god student/reise forsikring som dekker hele studieperioden og oppholdet!

Vi har god erfaring med Europeiske/If Reiseforsikring/Studentforsikring, men det finnes også andre gode leverandører. Du kan fritt velge den du synes er best, men pass på at varigheten er dekket minimum 120 dager og at den dekker for eventuelt studieavbrudd. (Husk at mange forsikringer har begrensning på maksimalt 45 dager). Det er også verdt å nevne den skreddersydde studentforsikringen som tilbys gjennom ANSA (Association of Norwegian Students Abroad). Dette er en forsikring med bra pris og gode vilkår, men den fordrer at du melder deg inn i ANSA til en pris på ca. kr. 50,- pr. mnd. Du kan lese mer om dette på ANSA sine nettsider her: http://www.ansa.no/medlemskap/ For ytterligere informasjon om forsikring, se her: www.ansa.no/forsikring

 

Europeisk Helsetrygdkort

Studenter som skal studere i Spania er pålagt å ha med seg Europeisk helsetrygdkort. Helsetrygdkortet gir deg rett til dekning av nødvendig helsehjelp på samme vilkår som spanske statsborgere, i tillegg er det flere forsikringsselskaper som krever dette i tillegg til selve forsikringen. Les mer om dette her: https://www.helsenorge.no/turist-i-utlandet/europeisk-helsetrygdkort/#hvem-har-rett-til-å-få-europeisk-helsetrygdkort. Du kan bestille Europeisk helsetrygdkort på helsenorge.no, eller ved å ringe +47 23 32 70 00.

 

Pass

Du må påse at passet ditt er gyldig for hele studieperioden (+ 6 måneder etter retur til Norge som er standard passregler), da det er påkrevd som identifikasjon når du oppholder deg i utlandet. Vi anbefaler at du registrerer deg i det spanske systemet og får tildelt et identifikasjonsnummer (NIE) når du har ankommet. Mer info om dette på informasjonsmøtet ved studiestart.

 

Kansellering/avmelding av studie

Ved avmelding etter at angrefristens utløp, men før semesterstart gjelder følgende:  

  1. Ved avmelding inntil 4 uker før studiestart blir studieavgiften refundert i sin helhet. Administrasjonsgebyret på kr 2500.- tilbakebetales ikke.    
  2. Ved avmelding mindre enn 4 uker før studiestart plikter studenten å betale kr. 41 900,- Kostnader til flybillett og bosted har egne betalingsbetingelser som du må sette deg inn i ved betaling. Studieavgiften på kr. 28 000,- refunderes i sin helhet. 
  3. Ved avmelding 1 uke før studiestart er forhåndsbetalte ytelser tapt i sin helhet.  

Avbrudd:

Active Education refunderer ikke studieavgift eller andre betalte ytelser hvis studenten avbryter studiet etter studiestart, uansett årsak for avbrytelsen. Om du vil forsikre deg om noe skulle skje anbefaler vi deg å tegne studentforsikring som dekker studieavbrudd.