Undervisning, pensum og eksamen – Spania

Skolen

Skolen holder til i moderne og funksjonelle lokaler i Fuengirola/Mijas Costa (30 km fra Málaga), og inneholder klasserom, lesesal og studiesone/pauserom. I tillegg disponerer studentene en takterrasse med utsikt over byen, havet og fjellene. Det er gangavstand til Fuengirola sentrum og hotellet der studentene bor. Studentene har adgang til skolen alle dager fra kl. 08.00 til 20.00.

 

Undervisningen

Undervisningen er en kombinasjon av nettundervisning, forelesninger i klasserom, gruppearbeid og praktisk undervisning utendørs og på treningssenter. I emnet Anatomi og fysiologi (30 studiepoeng) følger du klasseromsundervisning sammen med de andre AMH-studentene (også sammen med de som ikke tar PT-studiet). Active Education sine forelesere og trenere har ansvar for teori og klasseromsundervisningen knyttet til treningslære, samt all praktisk undervisning og trening rettet mot emnene som leder til sertifiseringene som fitness instruktør og personlig trener. Denne delen av undervisningen gjennomføres blokkvis, med egenpraksis og oppgavestyrt treningsarbeid mellom hver undervisningsperiode.

 

Digitale plattformer

Gjennom dette semesteret vil du ha tilgang til to læringsplattformer; Moodle og Itslearning. Som student er det ditt ansvar å følge med på plattformene og på denne måten holde deg oppdatert i forhold til endringer i undervisningsopplegg, timeplaner, viktige frister, eksamensdatoer m.m.

Moodle: Her finner du ressurser knyttet opp mot PT-delen av studiet (treningslære, PT-rollen, styrke- og utholdenhetstrening mm.). Innlogging til læringsplattformen vil du motta fra Active Education per e-post 14. august. På Moodle finner du bl.a. leksjoner, quizoppgaver, emne- og fremdriftsplan, pensumoversikt obligatoriske gjøremål pluss mye mer.

Itslearning: Dette er læringsplattformen som Atlantis Medisinske Høgskole (AMH) benytter. På Itslearning finner du basalfagene Anatomi og fysiologi og læringsressurser som undervisningsmateriell, quizzer, obligatoriske studieaktiviteter og mye mer.

SelfService: SelfService viser din personlige profil i AMHs studentdatabase. Her finner du din utdanningsplan, studentnummer og eksamenskarakterer. Her ajourfører du også adresse, e-post og telefonnummer slik at høyskolen til enhver tid har din korrekte kontaktinformasjon.

Din brukerkonto på SelfService og itslearning aktiveres 19.august. Du benytter samme brukernavn og passord på SelfService og itslearning. Brukernavn blir tilsendt på e-post når du har dokumentert opptaksgrunnlaget og tatt opp som student. Passordet er identisk med det du valgte da du fylte inn søknad om opptak til AMH. Dersom du har glemt passordet, benytt funksjonen ”glemt passord” på innloggingssiden for SelfService. Endring av passord kan kun gjøres i SelfService. NB! Etter at du har skiftet passord i SelfService, må du vente inntil 1 time og 15 minutter før passordet er synkronisert og kan brukes på itslearning.

Ta kontakt med administrasjonen på e-post: atlantismed@amh.no dersom du har problemer med innlogg til Selfservice/Itslearning

Ta kontakt med Bjørn Hansson: bjorn.hansson@activeeducation.se dersom du har problemer med innlogg til Moodle

 

Til informasjon så inkluderer ikke Office 365 i studiet.

Vi foreslår følgende:

  • Bruke Google Docs. Dette er helt gratis og inneholder tilsvarende funksjoner (merk at dette er kun nettbasert og vil ikke kunne lagres uten tilgang til internett).
  • Tegne egen lisens på Office-pakken (du kan selv bestemme hvilken lisens du ønsker/ trenger). Klikk på lenken under for å sjekke ut Office 365.

 

Pensum

Pensum består av en del artikler og kapitler du får utdelt gratis, samt noen bøker du må kjøpe. Hvis du ikke har velassorterte bokhandlere i nærheten av der du bor, anbefaler vi deg å bestille bøkene på nettbokhandler som akademika.no, norli.no eller haugenbok.no.

Du kan også sjekke ut Finn.no eller Ibok.no om du ønsker å kjøpe brukte bøker.

PS: Om du har andre versjoner av bøkene kan du bruke disse, men vi gjør oppmerksom på at alle sidetallsreferanser vi bruker gjennom studiet tar utgangspunkt i utgavene du finner link til på listen under. Ved bruk av andre versjoner må du finne korresponderende sidetall selv.

Disse bøkene er anbefalt litteratur og brukes gjennomgående i undervisningen:

AMH:

  • Sand O, Sjaastad ØV, Haug E, Bjålie JG. Menneskekroppen: Fysiologi og anatomi, 3. utgave. Gyldendal Akademisk 2018
  • Knutsen H, Tveit S, Vestli K. Kjemien stemmer 1 – Grunnbok, 6. utgave. Cappelen Damm 2021.

Active Education:

  • Gjerset, A. m.fl: Idrettens treningslære (2015 eller 2016). Oslo, Gyldendal forlag. (ISBN: 9788205391949)
  • Raastad, T. m.fl.: Styrketrening – i teori og praksis (2010). Oslo, Gyldendal forlag. (ISBN: 978-82-05-38219-0)
  • Abrahamsen, F. m.fl: Personlig trener og gruppeinstruktør (2019)
  • Active Education: Kompendium – Anatomi (last ned gratis HER)
  • Active Education: Kompendium – Fysiologi (last ned gratis HER)
  • Active Education: Kompendium – Treningslære (last ned gratis HER)

NB: Kjøp inn alt av pensumbøker før avreise!

 

Eksamen

AMH: I Anatomi og fysiologi er hovedeksamen delt inn i to totimers deleksamener (oktober og desember, begge av typen flervalgsoppgaver (multiple choice questions). Eksamener gjennomføres på medbrakt laptop i eksamenslokalet.

Avsluttende eksamen i desember gjennomføres i Spania 13. desember før avreise til Norge. AMH er ansvarlig for eksamensavviklingen i dette emnet.

 

Active Education: Praktisk-metodisk PT-eksamen gjennomføres i Spania siste uken før retur til Norge. AE er ansvarlig for denne eksamen.

Mer informasjon om eksamen og nøyaktige datoer får du ved studiestart.

 

Forkurs i kjemi (valgbart tilleggskurs)

Har du ikke kjemi fra videregående skole, eller tilsvarende faglig grunnlag fra annen utdanning, anbefaler vi deg å gjennomføre et forkurs i kjemi før oppstart av studiene. Studiene inneholder noe kjemi, og en introduksjon eller repetisjon av den grunnleggende kjemikunnskapen vil erfaringsmessig oppleves som en fordel for faglig forståelse og læringsutbytte.

Forkurset holdes ved AMH i Oslo fra ??. til ??, kl. 10.00-15.00?? alle dager. Kurset tilbys også som nettkurs. Nettkurset kan tas fra 9. august. Kursavgift er kr 3.000.

Har du ikke meldt deg på forkurset tidligere, kan du gjøre det nå ved å sende en e-post til opptak@amh.no.

 

Spanskkurs (valgbart tilleggskurs)

Vi tilbyr våre studenter nybegynnerkurs i spansk. Kurset er på 24 timer og avholdes på skolen. Kursavgift inkl. kursmaterieller er kr. 2400,- Du kan melde deg på spanskkurset ved å sende en e-post til: opptak@amh.no