Suksesshistorier: Fredrik Gyllensten

I vår artikkelserie «Suksesshistorier» treffer du tidligere studenter hos Active Education som har lykkes i yrket som Personlig Trener.

Denne uken presenterer vi dyktige Fredrik Gyllensten, som tok sin PT-utdanning hos oss i 2011. Les Fredriks opplevelse av å være Active Education-student og hva han har gjort for å skape sin karriere som personlig trener.

1: Hvilken PT-utdanning har du, og hva synes du (om Active Education)?

Jeg tok PT-utdannelsen min hos Active Education i 2011, og var meget fornøyd med studiet. Jeg tok studiet på Bali, og selv om slike studier i utlandet har et litt dårlig rykte på seg mange steder, så opplevde jeg at studiet var av svært god kvalitet, og studentene som tok studiet seriøst lærte mye. Jeg opplevde også at det å studere i utlandet var en flott ting, da man i mye større grad ble kjent med nye mennesker fra forskjellige deler av landet.

 

2: Hvor jobber du nå, og hvor lenge har du arbeidet som PT?

Jeg har arbeidet fulltid som personlig trener siden jeg fullførte studiet hos Active Education. Ved hjemkomst etter studiet fikk jeg jobb på Elixia Sjølyst allerede første uken, hvor jeg jobbet i ett års tid og lærte mye. Den dag i dag jobber jeg på Magnat Center på Skøyen i Oslo, hvor jeg har jobbet mesteparten av min snart syv år lange karriere som PT.

 

3: Hva har vært din strategi for å lykkes som PT?

Min strategi kan vel oppsummeres med ett ord; arbeidsvilje. Når jeg begynte som PT i 2011 hadde jeg lite vanlig arbeidserfaring fra før av, men det hindret meg ikke fra å gå «all-in» og jobbe nesten døgnet rundt fra dag én. Jeg tror det er svært viktig å ha en stor arbeidsvilje og godt pågangsmot om man skal lykkes som trener, spesielt i begynnelsen av karrieren.

Videre i karrieren har det vært perioder hvor jeg jobber mer, og perioder hvor jeg jobber mindre. Som helhet har jeg likevel helt klart jobbet mer enn en vanlig fulltidsstilling. Om du ønsker å lykkes i denne bransjen både økonomisk og faglig, så må du stå på slik at du både kan skaffe deg kundene du trenger, levere kvalitet til kundene du har, og samtidig holde deg oppdatert og lære stadig mer om faget.

 

4: Hva er dine beste tips for PT-er som skal lykkes i dag?

Som beskrevet ovenfor; arbeidsvilje. Om du står hardt på dine første år, så kan du lykkes godt som personlig trener. Det krever mye arbeid for de fleste, men til gjengjeld kan du jobbe med en lidenskap, du kan forme din egen arbeidshverdag og ditt eget liv så og si akkurat som du vil.

Det hviler mye ansvar på deg selv som individ når du jobber på provisjon, men for min del er det ingen tvil; friheten slikt arbeid gir, er verdt ansvaret! 🙂

Mitt beste tips er nok å bruke stress til noe positivt. Om du ikke har nok kunder og er stresset, bruk dette stresset til å lage en slagplan, og bruk arbeidsviljen din til å gjennomføre denne planen.

Lykke til, og les mer om Active Educations PT-utdanninger her.