Suksesshistorier: Nina Lyseggen

Vi fortsetter vår artikkelserie «Suksesshistorier», der du treffer tidligere studenter hos Active Education som har lykkes i yrket som Personlig Trener. Denne uken presenterer vi Nina Lyseggen, som tok sin PT-utdanning hos oss i 2014. Les Nina’s opplevelse av å være Active Education-student og hva hun har gjort for å skape sin karriere som personlig trener.

Jeg startet PT karrieren min med mitt eget enkeltmannsforetak i 2014, da hadde jeg noen kunder online, og noen på det lokale treningssenteret; Trimlåven. Jeg kjente etterhvert på et savn etter å ha flere kollegaer å kaste ball med, og å være en del av et større arbeidsmiljø – så i april 2015 valgte jeg å starte opp som PT hos Sats Lillestrøm. Der ble jeg kåret til årets PT i 2016, noe jeg selvfølgelig er stolt over! 🙂 I november 2017, bestemte jeg meg for å flytte over til det senteret «hvor alt startet» – og der jeg hadde ønske om å jobbe allerede fra start; nemlig Elixia CC Vest. Og her har jeg tenkt å bli! 😉

Jeg tok PT utdanningen min hos Active Education i 2013, og valgte å ta denne på Bali. Noe jeg aldri har angret på! Det er (ufortjent) omdiskutert med utenlandsstudier, men det er noe helt eget når du bor i et fremmed land, med fremmede mennesker som elsker det samme som deg selv! Studiemiljøet der var fantastisk, og foreleserne likeså! Jeg valgte Active Education fordi min daværende PT (og nåværende kollega) Bjørnar var foreleser der. Han var nemlig utrolig dyktig på å forklare alt mulig i PT timene våre, så da var det et enkelt valg å velge skolen hvor jeg kunne få han som en av foreleserne!

Når jeg kom hjem fra Bali, så valgte jeg å gå videre på «rehab og elite trener» hos Active Education i Oslo – et studie som var helt nytt da. Jeg var jo allerede veldig fornøyd med Active Education, så da var det enkelt å fortsette utdannelsen der. Alt i alt, så er jeg strålende fornøyd med hele opplegget hos Active Education, både i Bali og i Oslo. Utrolig mange dyktige forelesere, og godt miljø. Så jeg kan virkelig anbefale å studere hos Active Education! I ettertid har jeg også tatt medisin grunnfag, og endel andre kurs. Jo mere man lærer i dette yrket, jo mere skjønner man at man ikke kan – og desto større blir tørsten etter å lære enda mer!

Min strategi for å lykkes som personlig trener har rett og slett vært å jobbe hardt, «bo på senteret» og ikke minst; benytte meg av Instagram. Det hjelper jo ikke hvor flink du er, om ingen vet om deg! En av mine nåværende kunder har faktisk vært med meg helt fra starten, da jeg hadde mitt eget firma, til Sats Lillestrøm og nå til Elixia CC Vest. Også tror jeg det er veldig viktig å huske at det er mennesker vi jobber med! Jeg synes salg er veldig gøy, men resalg er enda bedre! 😉 Mitt mål som personlig trener har vært å kunne gi videre noe av det min PT ga til meg; treningsglede og mestringsfølelse.

Mine beste tips til deg som skal starte opp som PT:
Finn et senter hvor du virkelig trives, du kommer til å tilbringe MYE tid der! Arbeidsmiljøet har så mye å si.
Ikke gi opp så lett, det tar tid! Bruk fritiden din til å lære mer, enten det er ved å snakke med kollegaer, lese litt i fagbøker, ta videreutdanning – just do it!
Bruk sosiale medier for det det er verdt, hvis det er din greie! Jeg har fått rundt 35 kunder gjennom instagram kontoen min, som kanskje ikke ville vist om meg ellers. Mange av de var nemlig ikke medlem hos Sats Elixia, men meldte seg inn for å trene med meg. Synes du derimot sosiale medier er stress og lite interessant, så ikke bruk tid på det. Kanskje er din greie heller å «walk the floor»? Og er det det, så bruk heller tid på det! 🙂
Vær profesjonell, og gjør en så god jobb at dine eksisterende kunder anbefaler deg videre!
Vær ydmyk, og husk at det er mennesker vi jobber med. Du har kanskje tid og lyst til å trene 20 timer i uka, men for kundene våre kan det være tøft nok å få til 2 timer i uka med trening.

Les mer om utdanningen som Nina tok her: Årsstudium personlig trener.