Endelig kan du ta neste generasjons utdanning innen gruppetrening! I denne utdanningen tar vi det beste fra våre individuelle trenerutdanninger og bringer det inn i saltimer og gruppetreningskonteksten.  Med en fleksibel læringsmodell og bransjens mest omfattende sertifiseringer, er dette en unik mulighet både for deg som drømmer om å jobbe som instruktør i sal og for etablerte PT’er som vil kombinere tradisjonell 1-til1 trening med å lede større grupper. 

Søk studieplass

 • 100% nettbasert utdanning
 • Start når du vil og bruk så lang tid du trenger
 • Følg all undervisning og ta eksamen hjemmefra
 • Komplett utdanning inkludert alle modulene til en lav pris
 • Lanseringstilbud kun kr. 9900,- (ordinær pris kr. 17500,-)
 • Mulighet for nedbetaling av kursavgfiten gjennom SVEA Finans
 • Certified Group Fitness Trainer (AEL4)
 • Certified Running Instructor (AEL3)
 • Certified Cycling Instructor (AEL3)
INNHOLD

Vi mener at man som leder for gruppetrening må være mer enn «bare» en instruktør. Vi utdanner derfor gruppetrenere med grundig vekt på treningslære, fysiologi og anatomi, og med fokus på motivasjonsfremmende coaching og pedagogisk kommunikasjon.

Utdanningen som Group Excercise Trainer består av fire moduler som kan tas som komplett utdanning eller settes sammen i følgende pakker bestående av tre moduler: 

 • Grunnkurs
 • Koreografi & kondisjon
 • Styrke
 • Utholdenhetstrening (løp og sykkel)
MODUL 1: GRUNNKURS

Grunnkurset er obligatorisk for alle, og består av fysiologi, anatomi, biomekanikk og treningslære. Denne delen av utdanningen gjennomføres nettbasert på Active Education sin læringsportal, og består av videoleksjoner, interaktive oppgaver og pensumlitteratur som må være gjennomført før den praktiske delen av utdanningen.

MODUL 2: KOREOGRAFI & KONDISJON

I denne modulen får du grundig innføring i musikkstyrte timer med trinn, både på gulv og ved bruk av step. Vi har fokus på koreografi og musikkstyring i «sang for sang»-timer med en ekstra vekt på kommunikasjon og coaching i trenerrollen. Instruksjon og innlæringsmetodikk – både verbalt og visuelt ved tegngiving og kroppsspråk – er sentralt, og vi legger også mye vekt på intensitetsstyring og oppbygging av timer.

 

MODUL 3: STYRKE

Styrke i sal er et raskt voksende segment, med flere ulike delkonsepter og tilnærminger. Felles for de fleste salbaserte styrketimer er at de har et fokus på muskulær utholdenhet og relativt høy metabolsk stress sammenliknet med tradisjonell styrketrening i studio. I mange av dagens saltimer med fokus på styrke, er det ofte en flytende overgang til intervallbasert utholdehet, gjerne i form av stasjonsbaserte øvelser eller sirkeltrening.

 

MODUL 4: UTHOLDENHET: LØP & SYKKEL

Denne modulen består av to deler som omhandler teknikk, instruksjon, intensitetsstyring og øktplanlegging innenfor løping og sykkel. Mye av det som går på intensitetstyring og øktplanlegging vil ha felles faglig utgangspunkt, mens det som går på det sykkel- og løpstekniske behandles spesifikt på sykkelsetet og på tredemølle. Gjennom disse to dagene i modul 4 blir du kvalifisert til å lede spinning- og sykkeltimer i sal, samt gruppetimer med løping på tredemølle.

GJENNOMFØRING TILPASSET DEG

Utdanningen er fleksibelt tilrettelagt, med all undervisning og læringsoppgaver på nett. Du følger både teori og praktisk undervisning hjemmefra når det passer deg, og du styrer selv din egen fremdrift. Den store fordelen med denne undervisningsmåten er at læringsutbyttet blir svært bra, da du kan se alle instruksjonsvideoer og forelesninger så mange ganger du trenger for å mestre hvert emne og tema. Underveis får du veiledning og oppfølging av våre flinke lærere og instruktører, som gir deg svar på det du lurer på og tilbakemelding på oppgaver og innleveringer underveis.

Du er ikke bundet til noen datoer eller tidsfrister. Start utdanningen når du vil og bruk så lang tid du ønsker før du avlegger eksamen hjemmefra.

 

PRIS

Lanseringspris for utdanningen er kr. 9 900,- komplett for alle moduler. Denne prisen gjelder frem til 31.12.2020. Etter dette er det ordinær pris på kr. 17 500,-

Del