Suksess som online coach – Rett fra skolebenken til fulltids jobb

Digitale tjenester innen trening og kostholdsveiledning vokser i rakettfart, og markedet for online coaching er spådd en lysende fremtid. Er du en av mange som drømmer om en karriere som fulltids coach må du få med deg denne episoden av Active-podden.

Med utdanningen «Årsstudium Personlig Trener» fra Active Education startet Ingela Skoglie og Daniel Aarsheim som online coacher allerede før de var ferdige med studiet. Hør hvordan de bygget seg opp til fulltids coacher på rekordtid!

Suksesshistorier: Jeanett Bibow-Jensen

I vår artikkelserie «Suksesshistorier» trekker vi frem tidligere studenter som har lykkes i yrket som trener, og denne gangen er det Jeanett Bibow-Jensen sin tur. Les hennes historie her.

Navn: Jeanett Bibow-Jensen
Alder: 27
Bosted: San Diego

Hvor jobber du nå

Begynner på mastergrad i Higher Education Leadership på University of San Diego.

Hvor lenge har du jobbet som PT

Ferdig utdannet Høsten 2012, da tok jeg det som da het Personlig Trener 1-utdanningen til Active Education i Florida

 

Hvorfor valgte du Active Education

Jeg valgte active på grunn av muligheten til å ta PT-utdanning i Florida. Active Education har et godt rykte, og var de første på markedet som åpnet for et slikt samarbeid, hvor jeg følte at jeg ville skille meg ut og samtidig utvikle min personlige interesse for trening på den mest effektive måten.

 

Hva synes du om utdanningen

PT-utdanningen til Active Education i Florida skilte seg ut fra andre programmer, da det ga studenter erfaring og kunnskap fra både norske og amerikanske professorer med bred erfaring innen personlig trening, professjonell utivkling av atleter, idrett og akademia.

Som studenter ble vi trygge i rollen som PT nettopp fordi læreplanen var holistisk omfattende på både teoretisk og praktisk plan, hvor jeg mener at begge deler er essensielle for enhver potensiel PT, og særlig i forhold til at jeg personlig kunne selvsikkert si at jeg ville utføre min jobb til det beste for kunden. Studiet var også fyllt med ulike muligheter til å spesialisere seg innenfor ulike treningsmetoder, og man kunne da komme hjem til Norge med sin egen «niche».

Hva har vært din strategi for å lykkes

Hovedsaklig tror jeg at min suksess bunner i min lidenskap for trening, samt min motivasjon til å lære. Enhver utdanning er en investering en tar, og det er derfor viktig at man går inn fra dag én med motivasjonen til å få mest mulig ut av skoledagen. Studiet var absolutt krevende fra start, hvor nærmest hver dag var fullpakket med ny lærdom, derfor bør en innstille seg å ta med seg mest mulig fra hver time slik at man ikke faller bakpå.

 

Beste tips for deg som vil bli PERSONLIG TRENER

For å lykkes på PT-studiet bør man ha en særskilt interesse for trening og for mennesker. Vær ÅPEN for å lære, det er ikke én metode for alle, og vit at man skal være kildekritisk og at du mest sannsynlig må gi slipp på trenings og ernærings myter som en kanskje har holdt tett til brystet tidligere. Sett deg inn i materialet fra starten av, slikk at du tilegner deg grunnlaget du behøver for videre pensum. Som sagt, Active Education tilbyr en holistisk læreplan hvor alt går hånd i hånd. Vær nysgjerrig, still spørsmål, og bruk professorer og instruktører for hva de er verdt, de er der for at du skal utvikle deg på alle plan.

 

Hvorfor vil du anbefale Active Education til andre

Active Education er en skole som først og fremst tilby svært bra utdanninger, og de har også en måte å ta vare på sine studenter som er utrolig bra.  De vil ditt beste velgående og at du skal lykkes. Jeg angrer ikke et sekund på mitt valg, og ville gladelig gjort det igjen.

Suksesshistorier: Bård Botten

Mitt navn er Bård Botten, er 51 år og har jobbet som PT på Oppdal treningssenter siden jeg var ferdig med utdannelsen min ved Active Education høsten 2014. PT-utdanningen har gjort at jeg lyktes fra start, og allerede året etter jeg var ferdig med studiene hadde jeg en omsetning på nesten 600 000,- kroner. 

Å være PT betyr i perioder mye jobbing og lange dager, og for meg er dette en livsstil som bare er helt fantastisk. Jeg har i snitt ca 8-10 kunder hver dag i de mest hektiske periodene, mens jeg prioriterer å ha fri i helgene eller bare ha noen få kunder hvis det passer seg sånn.  Jeg har helt fra starten jobbet hardt for å oppnå gode resultater med kundene og få positive tilbakemeldinger, hvilket også har vært avgjørende for min suksess.

Utdanningen avgjørende

Jeg gjorde et bevisst og godt valg når jeg tok utdanningen hos Active Education. Skolen har et tilbud som passet meg utmerket. Studere hjemmefra og være med på samlinger i Oslo med en fantastisk gjeng med studenter, var det beste for meg.

Utdanningen har svært høy kvalitet, med flinke, inkluderende foredragsholdere som gjorde utdanningen min både utfordrende og spennende. Jeg fikk den tryggheten jeg trengte, og ble fort kjent med både medstudenter og de som jobbet i Active Education. Så selve opplegget var bare full klaff for meg.

 

Mine tips for å lykkes

Min strategi for å lykkes er disse punktene:

  • Elske jobben sin,
  • Jobbe hardt
  • Ha god kunnskap
  • Vær ydmyk
  • Ha god kjemi med kunden fra første stund, La kunden prate og være lyttende
  • Vær blid og trivelig 🙂

Jeg mener det er svært viktig å alltid møte kunden med en god presentasjon av seg selv, når de kommer inn på et treningssenter. Ta en god prat og «screening» av kunden er svært viktig. Sitte fremoverlent, lytt til kunden som har som regel mye å fortelle deg som PT. Det å være flink med mennesker er det viktigste punktet synes jeg. For mange er det en høy terskel å komme inn på et treningssenter, og dette er det viktig å være bevisst som PT. Har møtt mange med høye skuldre, men etter en stund, så er de fort trygge og gleder seg til varierte og gode treningsøkter. Så husk å vær flink til å se, møte og studere kunden fra første stund de kommer inn på et treningssenter.


Jeg anbefaler Active Education på det varmeste, fordi de var flinke til å skape trygghet, blide og trivelige forelesere som motiverer og engasjerer. Høy kompetanse på alle foredragsholderne.

Du kan bli den beste hvis du vil. Disse ordene fikk fra min sensor etter min praktiske eksamen. Fin start på mitt yrke som PT.

Takk til Active Education som ga meg muligheten til å skape drømmejobben.

Suksesshistorier: Espen B. Andersson

Espen B. Andersson studerte hos Active Education i 2011, og har siden den gang levert over 5000 PT-timer. Les om hans suksesshistorie her. 

* Navn : Espen B. Andersson
* Alder : 29
* Bosted : Oslo
* Hvor jobber du nå: Bryn PT-studio AS, som jeg også eier og drifter.
* Hvor lenge har du jobbet som PT : Arbeidet fulltid siden februar 2012.
* Hvilke resultater kan du vise til (antall timer solgt, utmerkelser, etc.) : Levert litt over 5 000 timer.

 

Hvorfor valgte du Active Education?

Jeg valgte Active Education da de fremstod som et naturlig og seriøst valg blant aktørene jeg kjente til. For meg var det avgjørende å velge en utdanning som tok det faglige seriøst, og som hadde et uttrykk som fremstod genuint.

 

Hva synes du om opplegget og kvaliteten på Active Educations utdanning?

For meg var AE sin utdanning og reisen jeg her begynte som PT den erfaringen i livet jeg alltid vil se tilbake på som definerende. Å utdanne seg til PT ved AE var ikke bare interessant og nyttig, men likefullt et opplegg som for meg handlet om både utdanningen, så vel som med-studentene og det inkluderende miljøet studiet inviterte til.

 

Hva har vært din strategi for å lykkes?

Nøkkelen for meg har alltid vært å ta fullt ansvar for mitt arbeide, og å være ydmyk i min tilnærming. Selv om man jobber på et godt trafikkert senter, er det viktig å være dedikert i sin tilstedeværelse og virkelig jobbe hardt for å vise frem seg og sitt unike produkt til de rundt seg. Det å livnære seg som PT er tøft, men samtidig en drøm mange ønsker å etterleve, og virkelig verdt all den innsats det krever for å lykkes.

 

Hva er dine beste tips til de som skal starte som PT?

Vit hvem ‘du’ er, og tør å definere din egen vei. I praksis vil dette si at du vil ønske å være ydmyk, men samtidig trygg på hva du leverer av arbeid, og tørre å fokusere på det du kjenner hjertet ditt pumper ekstra for. Når du jobber med noe du liker, vil du utstråle dette av natur, noe som er attraktivt for både eksisterende kunder, så vel som nye.

 

Hvorfor vil du anbefale andre å studere med Active Education?

AE sine studier kan varmt anbefales, da de effektivt kombinerer kvalitetsundervisning i det teoretiske, så vel som det praktiske, og har svært dyktige forelesere med seg på laget.

 

Suksesshistorier: Nina Lyseggen

Vi fortsetter vår artikkelserie «Suksesshistorier», der du treffer tidligere studenter hos Active Education som har lykkes i yrket som Personlig Trener. Denne uken presenterer vi Nina Lyseggen, som tok sin PT-utdanning hos oss i 2014. Les Nina’s opplevelse av å være Active Education-student og hva hun har gjort for å skape sin karriere som personlig trener.

Jeg startet PT karrieren min med mitt eget enkeltmannsforetak i 2014, da hadde jeg noen kunder online, og noen på det lokale treningssenteret; Trimlåven. Jeg kjente etterhvert på et savn etter å ha flere kollegaer å kaste ball med, og å være en del av et større arbeidsmiljø – så i april 2015 valgte jeg å starte opp som PT hos Sats Lillestrøm. Der ble jeg kåret til årets PT i 2016, noe jeg selvfølgelig er stolt over! 🙂 I november 2017, bestemte jeg meg for å flytte over til det senteret «hvor alt startet» – og der jeg hadde ønske om å jobbe allerede fra start; nemlig Elixia CC Vest. Og her har jeg tenkt å bli! 😉

Jeg tok PT utdanningen min hos Active Education i 2013, og valgte å ta denne på Bali. Noe jeg aldri har angret på! Det er (ufortjent) omdiskutert med utenlandsstudier, men det er noe helt eget når du bor i et fremmed land, med fremmede mennesker som elsker det samme som deg selv! Studiemiljøet der var fantastisk, og foreleserne likeså! Jeg valgte Active Education fordi min daværende PT (og nåværende kollega) Bjørnar var foreleser der. Han var nemlig utrolig dyktig på å forklare alt mulig i PT timene våre, så da var det et enkelt valg å velge skolen hvor jeg kunne få han som en av foreleserne!

Når jeg kom hjem fra Bali, så valgte jeg å gå videre på «rehab og elite trener» hos Active Education i Oslo – et studie som var helt nytt da. Jeg var jo allerede veldig fornøyd med Active Education, så da var det enkelt å fortsette utdannelsen der. Alt i alt, så er jeg strålende fornøyd med hele opplegget hos Active Education, både i Bali og i Oslo. Utrolig mange dyktige forelesere, og godt miljø. Så jeg kan virkelig anbefale å studere hos Active Education! I ettertid har jeg også tatt medisin grunnfag, og endel andre kurs. Jo mere man lærer i dette yrket, jo mere skjønner man at man ikke kan – og desto større blir tørsten etter å lære enda mer!

Min strategi for å lykkes som personlig trener har rett og slett vært å jobbe hardt, «bo på senteret» og ikke minst; benytte meg av Instagram. Det hjelper jo ikke hvor flink du er, om ingen vet om deg! En av mine nåværende kunder har faktisk vært med meg helt fra starten, da jeg hadde mitt eget firma, til Sats Lillestrøm og nå til Elixia CC Vest. Også tror jeg det er veldig viktig å huske at det er mennesker vi jobber med! Jeg synes salg er veldig gøy, men resalg er enda bedre! 😉 Mitt mål som personlig trener har vært å kunne gi videre noe av det min PT ga til meg; treningsglede og mestringsfølelse.

Mine beste tips til deg som skal starte opp som PT:
Finn et senter hvor du virkelig trives, du kommer til å tilbringe MYE tid der! Arbeidsmiljøet har så mye å si.
Ikke gi opp så lett, det tar tid! Bruk fritiden din til å lære mer, enten det er ved å snakke med kollegaer, lese litt i fagbøker, ta videreutdanning – just do it!
Bruk sosiale medier for det det er verdt, hvis det er din greie! Jeg har fått rundt 35 kunder gjennom instagram kontoen min, som kanskje ikke ville vist om meg ellers. Mange av de var nemlig ikke medlem hos Sats Elixia, men meldte seg inn for å trene med meg. Synes du derimot sosiale medier er stress og lite interessant, så ikke bruk tid på det. Kanskje er din greie heller å «walk the floor»? Og er det det, så bruk heller tid på det! 🙂
Vær profesjonell, og gjør en så god jobb at dine eksisterende kunder anbefaler deg videre!
Vær ydmyk, og husk at det er mennesker vi jobber med. Du har kanskje tid og lyst til å trene 20 timer i uka, men for kundene våre kan det være tøft nok å få til 2 timer i uka med trening.

Les mer om utdanningen som Nina tok her: Årsstudium personlig trener.

Suksesshistorier: Mads Jørgensen

I vår artikkelserie «Suksesshistorier» treffer du tidligere studenter hos Active Education som har lykkes i yrket som Personlig Trener.

Denne uken presenterer vi dyktige Mads Jørgensen, som tok sin PT-utdanning hos oss i 2012. Les Mads’ opplevelse av å være Active Education-student og hva han har gjort for å skape sin karriere som personlig trener.

1. Hvilket studie gikk du, og hva synes du om Active Education?

Jeg har min PT-utdannelse fra Bali gjennom Active Education. Å delta på dette har vært en av de beste avgjørelsene jeg har gjort. Med høyt utdannede forelesere med praktisk erfaring i faget, så skapte de et trygt og godt miljø i lære i. Personlig vil jeg anbefale Active Education til alle.

 

2. Hvor jobber du nå, og hvor lenge har du arbeidet som PT?

Jeg har jobbet som personlig trener siden tidlig 2012, hvor jeg har bred erfaring både fra kommersielle og private sentere. I dag så jobber og drifter jeg mitt egent gym i lag med en kollega og samarbeidspartner, Espen. Hvor vi holder til ved Bryn i Oslo.

 

3. Hva har vært din strategi for å lykkes som PT?

Min strategi for å lykkes som PT var i starten to ting: synlighet og tilgjengelighet. Jeg tilbrakte mye tid på senteret hvor jeg jobbet. Jeg kom tidlig på dagen og ble til sendt på kveld, hvor det største målet var å lage relasjoner til flest mulig mennesker på senteret. På grunn av dette ble jeg den første de valgte å gå til når de enten lurte på noe om trening, eller om de skulle trenge hjelp. I tillegg, så ble jeg førstevalget for mange av de ansatte, når de trenge å henvise til noen som kunne svare på kunders spørsmål. Dette bidro til booking av kundemøter, som igjen ledet til salg.

4. Hva er din beste tips for PT-er som skal lykkes i dag?

4) Tålmodighet og kontinuitet. Det tar tid å bygge seg opp, det er ikke å legge under en stol, og det er derfor det er så viktig å tenke i et stort perspektiv. Alt for mange gir seg for tidlig fordi de ikke får en umiddelbar avkastning av arbeidet de legger inn. Det er viktig å huske at alt en gjør, enten om det er å bygge relasjoner eller å hjelpe folk, er å så et frø. De blir kanskje ikke kunden din umiddelbart, men du vet aldri når de føler behovet for hjelp, og da er det fint at du er den første de tenker på.

Les mer om studiet som Mads gikk HER.

Suksesshistorier: Fredrik Gyllensten

I vår artikkelserie «Suksesshistorier» treffer du tidligere studenter hos Active Education som har lykkes i yrket som Personlig Trener.

Denne uken presenterer vi dyktige Fredrik Gyllensten, som tok sin PT-utdanning hos oss i 2011. Les Fredriks opplevelse av å være Active Education-student og hva han har gjort for å skape sin karriere som personlig trener.

1: Hvilken PT-utdanning har du, og hva synes du (om Active Education)?

Jeg tok PT-utdannelsen min hos Active Education i 2011, og var meget fornøyd med studiet. Jeg tok studiet på Bali, og selv om slike studier i utlandet har et litt dårlig rykte på seg mange steder, så opplevde jeg at studiet var av svært god kvalitet, og studentene som tok studiet seriøst lærte mye. Jeg opplevde også at det å studere i utlandet var en flott ting, da man i mye større grad ble kjent med nye mennesker fra forskjellige deler av landet.

 

2: Hvor jobber du nå, og hvor lenge har du arbeidet som PT?

Jeg har arbeidet fulltid som personlig trener siden jeg fullførte studiet hos Active Education. Ved hjemkomst etter studiet fikk jeg jobb på Elixia Sjølyst allerede første uken, hvor jeg jobbet i ett års tid og lærte mye. Den dag i dag jobber jeg på Magnat Center på Skøyen i Oslo, hvor jeg har jobbet mesteparten av min snart syv år lange karriere som PT.

 

3: Hva har vært din strategi for å lykkes som PT?

Min strategi kan vel oppsummeres med ett ord; arbeidsvilje. Når jeg begynte som PT i 2011 hadde jeg lite vanlig arbeidserfaring fra før av, men det hindret meg ikke fra å gå «all-in» og jobbe nesten døgnet rundt fra dag én. Jeg tror det er svært viktig å ha en stor arbeidsvilje og godt pågangsmot om man skal lykkes som trener, spesielt i begynnelsen av karrieren.

Videre i karrieren har det vært perioder hvor jeg jobber mer, og perioder hvor jeg jobber mindre. Som helhet har jeg likevel helt klart jobbet mer enn en vanlig fulltidsstilling. Om du ønsker å lykkes i denne bransjen både økonomisk og faglig, så må du stå på slik at du både kan skaffe deg kundene du trenger, levere kvalitet til kundene du har, og samtidig holde deg oppdatert og lære stadig mer om faget.

 

4: Hva er dine beste tips for PT-er som skal lykkes i dag?

Som beskrevet ovenfor; arbeidsvilje. Om du står hardt på dine første år, så kan du lykkes godt som personlig trener. Det krever mye arbeid for de fleste, men til gjengjeld kan du jobbe med en lidenskap, du kan forme din egen arbeidshverdag og ditt eget liv så og si akkurat som du vil.

Det hviler mye ansvar på deg selv som individ når du jobber på provisjon, men for min del er det ingen tvil; friheten slikt arbeid gir, er verdt ansvaret! 🙂

Mitt beste tips er nok å bruke stress til noe positivt. Om du ikke har nok kunder og er stresset, bruk dette stresset til å lage en slagplan, og bruk arbeidsviljen din til å gjennomføre denne planen.

Lykke til, og les mer om Active Educations PT-utdanninger her.

Suksesshistorier: Andrine E. Støver

I vår nye artikkelserie «Suksesshistorier» treffer du tidligere studenter hos Active Education som har lykkes i yrket som Personlig Trener (her kan du lese mer om studiet som Andrine tok hos oss)

Først ut er Andrine Eileen Støver, som tok sin PT-utdanning hos oss i 2015. Les hennes opplevelse av å være Active Education-student og hva hun har gjort for å skape sin karriere som personlig trener.

Hvilken PT-utdanning har du, og hva synes du om studiet og skolen?

Jeg har PT-utdanning fra Active Education, som jeg tok i Bali i 2015. Jeg var og er fortsatt veldig fornøyd med studiet, logistikken rundt å bo i Bali i over tre måneder og oppfølgingen vi fikk både i og utenfor studiet var helt fantastisk. Jeg vil gjerne belyse at noen av foreleserne var utrolig flinke, og hadde en god formidlingsevne som gjorde at jeg lærte bedre, og som i ettertid har jeg gjort at jeg er jobber bedre som PT den dag i dag.


Hvor jobber du nå, og hvor lenge har du arbeidet som PT?

Jeg jobber på Bryn PT-studio i Oslo, et privat treningssenter hvor kunder kommer etter avtale med trener. Jeg kunne ikke bedt om en bedre arbeidsplass, og har jobbet her siden mai 2017. Før dette jobbet jeg på en semi-privat treningsstudio i Oslo, hvor jeg bygget opp mye av den kundebasen jeg har videreført den dag i dag.

Hva har vært din strategi for å lykkes som PT?

Jeg valgte å stå på, når andre rundt meg falt av fordi det ikke fungerte på ‘tre måneder’. Suksess tar tid, og det er dessverre ingen snarvei som gir samme resultat. Min vei har i tillegg vært sosiale medier, primært på Facebook og Instagram. Det er mange PT-er i Norge, og det er derfor viktig å avdekke hva du står inne for og hva du ønsker å fronte. Det jeg har lært aller mest i årene som har vært, er at det fungerer dårlig å prøve å være noe jeg ikke er. Det var først når jeg fant ut av mine verdier at jeg klarte å nå ut til menneskene som jeg ønsket å hjelpe.

Hva er dine beste tips for PT-er som skal lykkes i dag?

  1. Omring deg med mennesker som har selv har lykkes, som motiverer deg og som har beina godt plantet på bakken.
  2. 

Ikke gi opp så fort du møter motstand. Hvis du ser på noen av menneskene i verden som har hatt størst suksess, har de gjerne hatt mer motgang enn medgang de første årene. Det er viktig å huske på at motgang ikke betyr at det ikke kommer til å gå, men at det heller er erfaringer som gjør deg bedre rustet til senere tid.
  3. Hør på de rundt deg som gir deg tips. De har gått og erfart veien før deg, og vet mest sannsynlig hva de snakker om. Med andre ord: vær ydmyk.

Les mer om utdanningen til Andrine og hva skal som skal til for at også du lykkes på denne siden.