Bli med til vårt mest populære studiested du også. Ved skolen vår på Bali får du en unik kombinasjon av  seriøs og anerkjent utdanning, godt sosialt miljø og trygge rammer på et ekslusivt studiesenter med beliggenhet på en av Bali’s aller vakreste strender. 

 • Oversikt datoer vår 2024

  Merk at reisedatoer til/fra Bali er foreløpige, og kan endres med noen dager frem til nærmere studiestart. Flybillett bookes av studenten selv, med anbefaling fra Active Education.

  • Studiestart på nett: 15. januar
  • Avreise til Bali: Ca. 28.-29. februar
  • Retur til Norge: Ca. 7.- 8. mai

  Merk at i vårsemesteret gjennomføres utdanningen som skole- eller nettstudium i anatomi og fysiologi (30 stp), kombinert med praktisk undervisning i treningslære.

  • Praktisk eksamen i fitnessinstruksjon og personlig trening gjennomføres på Bali mot slutten av oppholdet.
  • Eksamen i anatomi og fysiologi gjennomføres som flervalgseksamen. Eksamen gjennomføres på medbrakt laptop ved AMH i Oslo etter hjemreise. Det er også mulig å ta eksamen ved andre utdanningsinstitusjoner, men dette må studentene evt ordne selv (og det må godkjennes av AMH)
 • Oversikt datoer høst 2024

  Merk at reisedatoer til/fra Bali er foreløpige, og kan endres med noen dager frem til nærmere studiestart. Flybillett bookes av studenten selv, med anbefaling fra Active Education.

  • Studiestart på nett: 19. august
  • Avreise til Bali: Ca. 1. oktober
  • Retur til Norge: Ca. 9. desember

  Merk at i høstsemesteret gjennomføres utdanningen som skole- eller nettstudium i anatomi og fysiologi (30 stp), kombinert med praktisk undervisning i treningslære.

  • Praktisk eksamen i fitnessinstruksjon og personlig trening gjennomføres på Bali mot slutten av oppholdet.
  • Eksamen i anatomi og fysiologi gjennomføres som flervalgseksamen. Eksamen gjennomføres på medbrakt laptop ved AMH i Oslo etter hjemreise. Det er også mulig å ta eksamen ved andre utdanningsinstitusjoner, men dette må studentene evt ordne selv (og det må godkjennes av AMH)

Søk studieplass

 • Skole med fantastisk beliggenhet på vakre Bali
 • Topp undervisnings- og treningsfasiliteter
 • Flott studenthotell med bra standard
 • Trygge rammer med oppfølging av våre ansatte
 • Godt og sosialt studentmiljø
 • 30 studiepoeng (Atlantis Medisinske Høgskole)*
 • Lånekasse-støtte på opptil kr 112.405,-**
 • Studieavgift kr. 69 900,-***
 • Mulighet for nedbetaling av studieavgiften gjennom SVEA Finans
 • Sertifisering som instruktør og personlig trener

SERIØSE STUDIER I FANTASTISKE OMGIVELSER

Som student hos Active Education er du sikret norsk undervisningsstandard av høyeste kvalitet og studiepoeng du kan bruke videre til å fullføre et årsstudium i medisin eller årsstudium PT. Gjennom vårt tette samarbeid med norske universiteter og høgskoler kan du på en sømløs måte fortsette din utdanning, og mange av våre studenter bruker studieoppholdet på Bali som et springbrett til bachelor- og mastergradsstudier.

Ved skolen vår på Bali er du del av et godt studiemiljø av norske studenter, og du blir tatt vare på og fulgt tett opp av våre dyktige norske ansatte og lærere under hele oppholdet. Både stedet du bor på og skolen har en fantastisk beliggenhet rett på en av Balis vakreste strender, med lett tilgang til alt Bali har å tilby.

Bali har et tropisk klima med fint og varmt vær året rundt, og som student med Active Education har du alt du trenger for å nyte oppholdet rett utenfor klasserommet. I tillegg til at vi disponerer flotte innendørs treningsfasiliteter bruker vi aktivt strendene til både praktisk undervisning, felles treningsøkter og strandvolleyball. Stranden vi holder til på har også supre forhold for surfing og kiting, og som student med Active Education får du tilbud om kurs og arrangementer for deg som vil lære mer om dette.

FLYREISE OG BOSTED

Bali ligger omtrent helt på andre siden av jordkloden, og det er en lang og dyr flyreise for å komme seg dit. Det trenger du derimot ikke bekymre deg for når du studerer hos Active Education, da både flybillett og bosted kan bookes via oss/vår samarbeidspartner mot et tillegg i pris om ønskelig. Vi setter opp en felles flyreise som du kan booke. Det å reise sammen som gruppe er både sosialt og trygt, og man blir kjent med sine medstudenter allerede før ankomst til Bali. Du blir også hentet av våre ansatte på flyplassen på Bali og fraktet i buss til hotellet. På denne måten har du alt tilrettelagt, slik at du kan konsentrere deg om studiene og å nyte oppholdet.

For de som booker opphold via Active Education, vil studentene bor på det samme hotellet, som er nøye utvalgt med tanke på standard og sikkerhet for deg som student. På hotellet er det basseng,  restaurant,, fine fellesområder og direkte tilgang til stranden. Treningssenteret ligger like ved (medlemskap inkludert i prisen), og i nærområdet finner du også tennisbaner og en stor golfbane på området (egne avgifter gjelder).

Vår plassering i Sanur er ideelt med tanke på at det er enkelt å komme seg til hovedstaden Denpasar eller shopping og utelivsstedene Kuta og Seminyak. Samtidig er området vi bor i et av de sikreste og roligste stedene på Bali, med flotte strender, lang strandpromenade og en rekke spisesteder og butikker. Sanur har lenge vært et ettertraktet sted å bo på for turister, og området danner en perfekt ramme for studieoppholdet.

UNDERVISNING OG SKOLEDAGEN

Utdanningen ved skolen på Bali er et samarbeid mellom Active Education og Atlantis Medisinske Høgskole (AMH) i Norge.  Du blir registrert som student ved begge skolene, og får 30 studiepoeng gjennom AMH sitt nettstudie mens de internasjonale sertifiseringene som Fitness Instruktør og Personlig Trener utstedes av Active Education. Læringsmodellen er tilrettelagt for effektiv læring og på en måte som gjør at hver student har alle ressurser tilgjengelig til enhver tid. Som nettstudent med AMH har du alle teoretiske leksjoner og forelesninger tilgjengelig når det passer deg, og hvert undervisningsemne støttes opp av klasseromsundervisning og praktiske undervisningsøkter av Active Education sine lærere på Bali. Integrasjonen av grundig teori med omfattende praktisk undervisning er en av de store fordelene med dette studiet, og gjør at du som student får en solid kompetanse enten du vil gå rett i jobb som personlig trener eller ønsker å fortsette videre studier innen medisin eller helsevitenskap.

For å gi best mulig læringsutbytte jobber vi aktivt med å integrere teorien du lærer i klasserommet med de praktiske delene på treningssenteret og utendørs.

Undervisningen i emnene anatomi og fysiologi (til sammen 30 studiepoeng) tilsvarer første halvdel av AMH sitt populære årsstudium i grunnleggende medisin, og gir deg muligheten til å fortsette på andre halvdel av dette årsstudiumet – enten i Spania, på nett eller i Norge. Du kan også velge å fortsette på andre halvdel av Årsstudium PT hos Active Education i Norge, for deretter å bygge videre til bachelorgrad og mastergrad om du ønsker det.

PT studie på Bali
Trening i små grupper er en av de raskest voksende trendene innenfor personlig trening i dag, og på Bali lærer du hvordan effektivt gjennomføre gruppetimer både inne- og utendørs.

I tillegg til den teoretiske delen av utdanningen, er det omfattende praktisk og treningsfaglig undervisning som gir deg grundig opplæring i et bredt utvalg treningsformer. Grunnleggende treningslære er en viktig del av studiet, og vi jobber systematisk gjennom alt fra basistrening, styrketrening, utholdenhetstrening, motorikk/koordinasjon, eksplosivitet/plyometri, mobilitet og bevegelighetstrening samt alternative treningsformer. Gjennom studiet bruker vi aktivt strendene og utemiljøet i det varme klimaet vi befinner oss i, i tillegg til de mange øktene på treningssenteret i alle relevante emner (styrketrening, olympiske løft, etc.).

PT utdanning med fantastisk beliggenhet på Bali
Her gjennomfører PT-studentene intervalltrening i I-sone 4 på stranden nedenfor studenthotellet

Den praktiske delen av studiet har et fokus på å lære deg riktig teknikk og forståelse for instruksjon, slik at du er best mulig rustet til å instruere og lære andre riktig trening. Du vil etter endt utdanning motta internasjonale sertifiseringer som Fitness Instructor og Personal Trainer og du vil få din egen oppføring i det internasjonale registeret «Register of Exercise Professionals» som gjør din kompetanse søkbar og valid over hele verden.

 

DYKTIGE LÆRERE OG GOD OPPFØLGING

Våre forelesere er kjent for å være blant de ypperste innen sine fagfelt, og vår høye undervisningskvalitet er en av hovedgrunnene til Active Educations status og popularitet. Vi jobber hver uke hardt for å gi alle studenter best mulig oppfølging og sikre optimalt læringsutbytte for den enkelte.

Å lære fra de beste instruktører, trenere og ledere innen treningsbransjen er en stor fordel for deg som student, ikke bare fordi utdanningskvaliteten er høy, men også fordi du knytter nyttige kontakter som kan åpne dører for din karriere innen treningsindustrien.

Våre lærere jobber også aktivt med karriereveiledning for hver student gjennom semesteret, og vi har et mål om at alle studenter som ønsker det skal gå direkte i jobb som instruktør og personlig trener når de er ferdig med studiet.

EKSAMEN
 • Praktisk eksamen i fitnessinstruksjon og personlig trening gjennomføres på Bali mot slutten av oppholdet.
 • Eksamen i anatomi og fysiologi gjennomføres etter hjemkomst til Norge i regi av AMH.
HVILKEN KOMPETANSE FÅR JEG?

Gjennom dette studiet får du både bransjeledende sertifiseringer  som Fitnessinstruktør og Personlig Trener for deg som ønsker en karriere i treningsbransjen, og studiepoeng du kan bruke videre mot enten Årsstudium PT eller Årsstudium Medisin.

VIDERE STUDIEMULIGHETER

For Active Education er det et viktig element at ingen av våre utdanninger er en «blindvei». Vi ønsker å tilrettelegge for at de som ønsker å studere videre i høyskolesystemet kan gjøre det på en enkel måte. Etter studieoppholdet på Bali har du mulighet til å velge veien videre for å oppnå komplett Årsstudium medisin (60 studiepoeng) gjennom Atlantis Medisinske Høgskole eller Årsstudium Personlig Trener (60 studiepoeng) hos Active Education. Etter å ha fullført årsstudium har du mulighet til å gå direkte videre på andre året av en bachelorgrad, enten hos AMH eller Høgskolen i Innlandet.

Å studere hos Active Education skal være en døråpner for videreutvikling og fremtidens utdanningsvalg, og ikke et blindspor som setter begrensninger for hva du kan bruke utdanningen til.
SOSIALT

Det sosiale er en viktig del av å studere med oss på Bali, og vi legger stor vekt på at den enkelte student skal trives i et dynamisk og aktivt studiemiljø. Det er ukentlig felles sosiale sammenkomster av ulike slag, og det arrangeres flere turer og utflukter i løpet av semesteret. Det er én uke fri midt i semesteret som mange benytter til å reise for å oppleve andre steder på Bali. Felles treninger og aktiviteter som fotball og beachvolleyball er også en viktig del av det å være Active Education-student, og dette styres ofte av studentene selv gjennom semesteret.

Felles treninger og lystbetonte aktiviteter er en viktig del av å bygge relasjoner og godt studentmiljø.
REISE OG FLYBILLETT

En stor fordel med å booke flybillett vi oss, er at du slipper dermed å planlegge en lang og kostbar reiserute selv. Å reise sammen med de andre studentene er både sosialt og trygt, og du blir møtt av Active Education sine representanter ved ankomst på Bali. Vi frakter studentgruppen samlet til bofasiliteter som Active Education benytter (som du kan booke via oss)  og sørger for at alle kommer seg tilrette på rommene.

BUDSJETT / HVA KOSTER DET?

Prisen for utdanning er kr. 69900,- så kommer bosted og flyreise i tillegg. Utover dette må du beregne noen kostnader for visum, reiseforsikring og pensumbøker. Det er inkludert frokost på hotellet vi benytter, men du må beregne dine daglige utgifter utover dette til mat og drikke. Bali er svært rimelig, og man kan holde et lavt budsjett for lommepenger om man ønsker det. Tenk gjennom ditt eget forbruksmønster og beregn lommepenger deretter.

DELBETALING

Som Active Education-student kan du velge å delbetale studieavgiften over 24 måneder helt rentefritt gjennom SVEA Finans. Dette er et unikt tilbud til våre studenter som gir deg fleksibilitet i betalingen uten at det fordyrer studiet i særlig grad. Om du trenger ytterligere fleksibilitet kan du velge å dele opp betalingen utover 24 måneder, men med lengre løpetid påløper også renter.

STØTTE FRA LÅNEKASSEN

Du har rett til både basisstøtte og skolepenge-støtte fra Lånekassen for denne utdannelsen om du har generell studiekompetanse (beatått 3 år videregpende skole). Hvor mye du får avhenger av om du velger høst- eller vårsemesteret, da støttbeløpet er noe høyere for våren pga. Stortingets vedtak om opptrapping av utdanningsstøtten til 11 måneder. Dette gir utslag i basisstøtten som dermed fordeler seg slik:

 • Støtte for høstsemesteret:
  • Basisstøtte kr. 58 585,-
  • Skolepengestøtte kr. 34 750,-
   • Totalt kr. 93 335,-
 • Støtte for vårsemesteret:
  • Basisstøtte kr. 68 922,-
  • Skolepengestøtte: 34 750,-
   • Totalt kr. 105 052,-

Lån og stipend for 1 studieår opptil kr. 198 387,-

PT kurs

 • Hva er fordelen med å ta PT-studiet på Bali?

  Å studere på Bali gir deg en unik mulighet til å komme tett på medstudenter og lærere over lengre tid, noe som sikrer godt læringsutbytte og gir muligheter for en faglig utvikling som er vanskelig å få om man sammenlikner det med tilsvarende studier i Norge. Generelt ser vi høyere snittkarakterer for våre studenter på Bali sammenliknet med de som tar samme utdanning nettbasert med samlinger i Norge, noe som attribueres til den tette lærerkontakten, et godt studiemiljø for studentene og god oppfølging gjennom hele studietiden.

 • Hva koster det å ta PT-utdanning på Bali?

  Active Education student betaler for studieavgiften kr. 69900,- i tillegg kommer kostnader for flyreise, bosted, visum, reise/student forsikring og  kostnader til eget forbruk som mat, drikke, shopping, uteliv, utflukter, osv.  Generelt er det vanskelig å angi et budsjett for lommepenger, da dette varierer fra student til student. Prisnivået på Bali er lavt, og man kan leve veldig rimelig om man ønsker og har behov for det.

 • Hvilken kompetanse får jeg ved å studere personlig trener utdanning på Bali?

  Gjennom dette studiet får du både bransjeledende sertifiseringer for deg som ønsker en karriere i treningsbransjen, og studiepoeng du kan bruke videre mot enten Årsstudium PT eller Årsstudium Medisin. De internasjonale sertifiseringene som Fitness Instructor (EQF3) og Personal Trainer (EQF4) gir deg rett til å praktisere som PT i hele EU, og man får også jobb i Norge ved flere av treningskjedene her.

 • Hvilke opptakskrav gjelder for PT utdanning på Bali?

  Du kan studere med oss på Bali både med og uten generell studiekompetanse (eller realkompetanse på tilsvarende nivå) Generell studiekompetanse er den vanligste veien til høyere utdanning, og gjør deg kvalifisert til å studere ved universiteter og høyskoler.

  Vanlige veier til generell studiekompetanse er:

  • Fullført 3-årig videregående: Du har fullført og bestått 3-årig videregående opplæring som gir generell studiekompetanse.
  • Yrkesfag med påbygging: Du har fullført og bestått yrkesfaglig opplæring og studiekompetansefagene.
  • 23/5-regelen: Du fyller minst 23 år i opptaksåret, har fullført og bestått studiekomptansefagene og har minst 5 års utdanning eller yrkespraksis

  Du kan også søke om opptak basert på realkompetanse, og du må da sørge for at du oppfyller følgende krav:

  • Du fyller minst 25 år i søknadsåret.
  • Du har minimum 5 års dokumentert arbeidserfaring i 100% stilling i et yrke som er relevant for studiet du søker på (trening, helse, ernæring, etc.)
 • Kan jeg velge hvem jeg bor sammen med om jeg booker via dere?

  Du kan velge å bo sammen med en venn eller vennene, eller du kan bli plassert sammen med en medstudent av samme kjønn og på samme alder. Mange av våre studenter reiser alene, og det å dele rom sammen med en annen som reiser alene er en fin måte å knytte kontakt fra starten av. Om du ønsker å ha eget rom kan du velge dette mot å betale ekstra for det (informasjon om dette sendes ut sammen med bostedsinformasjonen i god tid før studiestart).

 • Hvordan er treningssenteret på Bali?

  Standarden på treningssenteret er veldig bra i Balinesisk standard, og som et vanlig norsk treningssenter slik vi kjenner det med apparater, frivekter, gruppetreningssal, tredemøller og sykler, osv.

  Se en promovideo av treningssenteret her:

  <script src=»https://fast.wistia.com/embed/medias/svls7y8slo.jsonp» async></script><script src=»https://fast.wistia.com/assets/external/E-v1.js» async></script><div class=»wistia_responsive_padding» style=»padding:57.5% 0 0 0;position:relative;»><div class=»wistia_responsive_wrapper» style=»height:100%;left:0;position:absolute;top:0;width:100%;»><div class=»wistia_embed wistia_async_svls7y8slo videoFoam=true» style=»height:100%;position:relative;width:100%»><div class=»wistia_swatch» style=»height:100%;left:0;opacity:0;overflow:hidden;position:absolute;top:0;transition:opacity 200ms;width:100%;»><img src=»https://fast.wistia.com/embed/medias/svls7y8slo/swatch» style=»filter:blur(5px);height:100%;object-fit:contain;width:100%;» alt=»» aria-hidden=»true» onload=»this.parentNode.style.opacity=1;» /></div></div></div></div>

 

* Studiepoeng forutsetter at du har generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå. Les mer om opptakskrav under menyvalget «Info»

** Det maksimale støttebeløpet angitt gjelder for vårsemesteret (støttebeløpet for høstsemesteret er noe lavere). Se Lånekassen sine nettsider for mer informasjon. Selv om studiene gir rett til støtte, kan det være forhold ved den enkelte student som gjør at støttebeløpet blir redusert. Det er aldri en garanti for at du mottar maksimalt støttebeløp (uansett hvilket studie du søker), og den enkelte søker må forholde seg til vedtak fra Lånekassen når søknad behandles der.

*** Administrasjonsgebyr på kr. 2500,- tilkommer ved påmelding. Flyreise og bosted er ikke inkludert i studieavgiften. 

Del