En fantastisk mulighet for deg som vil kombinere utdanning med reise og opplevelser. På dette unike studiet får du en grundig og seriøs høyskoleutdanning med fordypning i anatomi og fysiologi, kombinert med praktisk undervisning i et bredt utvalg treningsformer både inne på treningsstudio og ute i de flotte omgivelsene på Spanias berømte solkyst.  

 • Oversikt datoer høst 2024

  Datoer kan endres noe, og nøyaktige avreise og returdatoer til/fra Spania blir kommunisert i god tid før semesterstart.

  • Studiestart ca. 19. august
  • Avreise til Spania: ca. 26.august
  • Retur til Norge: ca. 16. desember
  • Eksamen i Spania: Før hjemreise til Norge

  Merk at i høstsemesteret gjennomføres utdanningen som skole- eller nettstudium i anatomi og fysiologi (30 stp), kombinert med praktisk undervisning i treningslære.

  • Praktisk eksamen i fitnessinstruksjon og personlig trening gjennomføres i Spania mot slutten av oppholdet.
  • Eksamen i anatomi og fysiologi gjennomføres som flervalgseksamen i Spania.
 • Oversikt datoer vår 2025

  Datoer kan endres noe, og nøyaktige avreise og returdatoer til/fra Spania blir kommunisert i god tid før semesterstart.

  • Studiestart 06. januar
  • Avreise til Spania: ca. 7.januar
  • Retur til Norge: ca. 21. april
  • Praktisk eksamen i Spania: Før hjemreise til Norge

  Merk at i vårsemesteret gjennomføres utdanningen som skole- eller nettstudium i anatomi og fysiologi (30 stp), kombinert med praktisk undervisning i treningslære.

  • Praktisk eksamen i fitnessinstruksjon og personlig trening gjennomføres i Spania mot slutten av oppholdet.
  • Eksamen i anatomi og fysiologi gjennomføres som flervalgseksamen i Spania.

Søk studieplass

 • Undervisning og eksamen på norsk
 • 16 uker langt opphold i Spania
 • Vi organiserer bosted og anbefaling av flytider
 • 30 studiepoeng (Atlantis Medisinske Høgskole)
 • Opptakskrav: Generell studiekompetanse
 • Lånekasse-støtte på opptil ca. kr. 112 405,-**
 • Studieavgift (pris for studiet) kr. 69 900,-
 • Mulighet for nedbetaling av studieavgiften gjennom SVEA Finans

SLIK ER DET Å VÆRE STUDENT HOS OSS I SPANIA

I denne videoen får du bli med Tia som studerte hos oss forrige semester. Her får du et veldig godt inntrykk av hvordan det er å være student i Spania, og du får se klipp fra studentlivet på skolen, treningssenteret, ved studenthotellet og på fritiden.

SERIØSE STUDIER I FANTASTISKE OMGIVELSER

Som student med Active Education i Spania er du del av et godt studiemiljø av norske studenter, og du blir tatt godt vare på og fulgt tett opp av våre dyktige norske ansatte og lærere under hele oppholdet. Skolen ligger i moderne og funksjonelle lokaler i Fuengirola, ikke langt fra Málaga på berømte «Costa del Sol» i Sør-Spania.

Stranden i Fuengirola - Spania
På stranden kan studentene møtes både til praktisk undervisning, felles treningsøkter og sosialt samvær.

Du kan nyte fint vær og varmt klima uansett årstid, og regionen vi befinner oss i har hele 300 soldager i året. Sommerhalvåret kan bli ganske varmt, men gjennom høst- og vårsemesteret er det behagelige temperaturer som gir en perfekt ramme for trening utendørs – både på de flotte strendene, i parker og uteområder ellers.

 

BOSTED
Studenthotellet ligger i et trygt og rolig strøk av byen, med kort gåavstand til skolen.

Du kan velge å ordne eget bosted hvis du ønsker det, men de aller fleste av våre studenter bor på det flotte leilighetshotellet Myramar som ligger i gangavstand fra skolen og med nærhet til den den flotte stranden i Fuengirola. Her kan du velge mellom å disponere din egen 1-roms leilighet eller dele en litt større leilighet med en medstudent. Prisene starter fra ca 2400 euro pr. person for hele oppholdet i delt leilighet, og husleien inkluderer internett, strøm og oppvarming, samt vask av leilighet, håndklær og sengetøy.

Med stort bassengområde og flotte fellesområder er rammene for trivsel og godt studentmiljø vel tilrettelagt.

Studenthotellet har god standard og kan skilte med fasiliteter som utendørs og innendørs basseng, padeltennisbaner og treningsrom. I kort gangavstand fra hotellet finner du skolen, samt det du trenger av butikker og restauranter. Det er også kort vei ned til stranden hvor studentene kan møtes til bading, trening, løpeturer eller bare for å slappe av og nyte det fine været.

UNDERVISNING OG SKOLEDAGEN

Utdanningen ved skolen i Spania er et samarbeid mellom Active Education og Atlantis Medisinske Høgskole (AMH).  Du blir registrert som student ved begge skolene, og får 30 studiepoeng gjennom AMH mens de internasjonale sertifiseringene som Fitness Instruktør og Personlig Trener utstedes av Active Education.

For å gi best mulig læringsutbytte jobber vi aktivt med å integrere teorien du lærer i klasserommet med de praktiske delene på treningssenteret og utendørs.

Undervisningen i emnene anatomi og fysiologi (til sammen 30 studiepoeng) tilsvarer første halvdel av AMH sitt populære årsstudium i grunnleggende medisin, og gir deg muligheten til å fortsette på andre halvdel av dette årsstudiumet – enten i Spania, på nett eller i Norge.

Undervisningen har fokus på å lære riktig teknikk og utførelse innenfor mange typer trening, og vi jobber aktivt med instruksjonsmetodikk og studentveiledning i par og grupper.

I tillegg til den teoretiske delen av utdanningen, er det omfattende praktisk og treningsfaglig undervisning som gir deg grundig opplæring i et bredt utvalg treningsformer. Grunnleggende treningslære er en viktig del av studiet, og vi jobber systematisk gjennom alt fra basistrening, styrketrening, utholdenhetstrening, motorikk/koordinasjon, eksplosivitet/plyometri, mobilitet og bevegelighetstrening samt alternative treningsformer. Gjennom studiet bruker vi aktivt strendene og utemiljøet i det varme klimaet vi befinner oss i, i tillegg til at vi selvfølgelig underviser inne på treningssenter i alle relevante emner (styrketrening, olympiske løft, etc.).

Studentene samlet til felles trening.  Vi bruker strendene til trening, både innen utholdenhet, styrke og alternative treningsformer.

Den praktiske delen av studiet har et fokus på å lære deg riktig teknikk og forståelse for instruksjon, slik at du er best mulig rustet til å instruere og lære andre riktig trening. Du vil etter endt utdanning motta internasjonale sertifiseringer som Fitness Instructor og Personal Trainer og du vil få din egen oppføring i det internasjonale registeret «Register of Exercise Professionals» som gjør din kompetanse søkbar og valid over hele verden. 

DYKTIGE LÆRERE OG GOD OPPFØLGING

Våre forelesere er kjent for å være blant de ypperste innen sine fagfelt, og vår høye undervisningskvalitet er en av hovedgrunnene til Active Educations status og popularitet. Vi jobber hver uke hardt for å gi alle studenter best mulig oppfølging og sikre optimalt læringsutbytte for den enkelte.

Å lære fra de beste instruktører, trenere og ledere innen treningsbransjen er en stor fordel for deg som student, ikke bare fordi utdanningskvaliteten er høy, men også fordi du knytter nyttige kontakter som kan åpne dører for din karriere innen treningsindustrien.

Våre lærere jobber også aktivt med karriereveiledning for hver student gjennom semesteret, og vi har et mål om at alle studenter som ønsker det skal gå direkte i jobb som instruktør og personlig trener når de er ferdig med studiet.

I all praktisk undervisning – både inne og ute – jobber vi i små grupper for å kunne gi best mulig veiledning, instruksjon og oppfølging til den enkelte student.
HVILKEN KOMPETANSE FÅR JEG?

Gjennom dette studiet får du både bransjeledende sertifiseringer for deg som ønsker en karriere i treningsbransjen, og studiepoeng du kan bruke videre mot enten Årsstudium PT eller Årsstudium Medisin.

Du blir sertifisert både «Fitness Instructor» og «Personal Trainer» gjennom Active Educations eget sertifiseringsprogram.

Merk at for å kunne jobbe i Norge må du fullføre Årsstudium PT, du kan lese mer om dette kravet HER.

VIDERE STUDIEMULIGHETER

For Active Education er det et viktig element at ingen av våre utdanninger er en «blindvei». Vi ønsker å tilrettelegge for at de som ønsker å studere videre i høyskolesystemet kan gjøre det på en enkel måte. Etter studieoppholdet i Spania har du mulighet til å velge veien videre for å oppnå komplett Årsstudium medisin (60 studiepoeng) gjennom Atlantis Medisinske Høgskole eller Årsstudium Personlig Trener (60 studiepoeng) hos Active Education. Etter å ha fullført årsstudium har du mulighet til å gå direkte videre på andre året av en bachelorgrad, enten hos AMH eller Høgskolen i Innlandet.

Å studere hos Active Education skal være en døråpner for videreutvikling og fremtidens utdanningsvalg, og ikke et blindspor som setter begrensninger for hva du kan bruke utdanningen til.
SOSIALT

Det sosiale er en viktig del av å studere med oss i Spania, og vi legger stor vekt på at den enkelte student skal trives i et dynamisk og aktivt studiemiljø. Det er ukentlig felles sosiale sammenkomster av ulike slag, og det arrangeres helgeturer og utflukter i løpet av semesteret. Det er én uke fri midt i semesteret som mange benytter til å reise for å oppleve andre steder i Spania. Felles treninger og aktiviteter som fotball og beachvolleyball er også en viktig del av det å være Active Education-student, og dette styres ofte av studentene selv gjennom semesteret.

Felles treninger og lystbetonte aktiviteter er en viktig del av å bygge relasjoner og godt studentmiljø.
REISEN

Flybillett må betales og bestilles av den enkelte student, men som alltid på Active Education sine studiesteder arrangeres det felles flyreise som man kan delta på. Vi gir da en anbefaling på flytider som kan bestilles. Da reiser du sammen med de fleste andre du skal studere med, og du blir hentet på flyplassen av oss og fraktet til bostedet. Om du ønsker å reise på en annen dato kan du gjøre dette, men kravet er at du møter opp på skolen første introduksjonsdag til avtalt tid.

BUDSJETT / HVA KOSTER DET?

Studieavgiften er på kr. 69 900,- og inkluderer all undervisning og oppfølging gjennom hele studietiden. Eksamensavgifter, sensur, utsteding av internasjonale sertifikater og registrering i den internasjonale databasen «Register of Exercise Professionals» er også inkludert. Bosted, flyreise, forsikring og lommepenger kommer utenom.

STØTTE FRA LÅNEKASSEN

Du har rett til både basisstøtte og skolepenge-støtte fra Lånekassen for denne utdannelsen. Hvor mye du får avhenger av om du velger høst- eller vårsemesteret, da støttbeløpet er noe høyere for våren pga. Stortingets vedtak om opptrapping av utdanningsstøtten til 11 måneder. Dette gir utslag i basisstøtten som dermed fordeler seg slik:

 • Støtte for høstsemesteret:
  • Basisstøtte kr. 58 585,-
  • Skolepengestøtte kr. 34 750,-
   • Totalt kr. 93 335,-
 • Støtte for vårsemesteret:
  • Basisstøtte kr. 68 922,-
  • Skolepengestøtte: 34 750,-
   • Totalt kr. 105 052,-

Lån og stipend for 1 studieår opptil kr. 198 387,-

PT kurs   * Studiepoeng forutsetter at du har generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå. Les mer om opptakskrav under menyvalget «Info» ** Det maksimale støttebeløpet angitt gjelder for vårsemesteret (støttebeløpet for høstsemesteret er noe lavere). Se Lånekassen sine nettsider for mer informasjon. Selv om studiene gir rett til støtte, kan det være forhold ved den enkelte student som gjør at støttebeløpet blir redusert. Det er aldri en garanti for at du mottar maksimalt støttebeløp (uansett hvilket studie du søker), og den enkelte søker må forholde seg til vedtak fra Lånekassen når søknad behandles der.

Del